Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 18 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple voert grote veranderingen door voor radiostations Apple Music

Apple gaat een aantal zaken veranderen voor haar muziekdienst. Misschien wel de grootste is dat Beats 1 verder gaat als Apple Music 1.

De strijd tussen de verschillende streamingdiensten is optimaal gaande. Zo zet Spotify vol in op podcasts. Ook Apple zit niet stil. Zij gaan nu ook een aantal veranderingen doorvoeren om de luisteraar naar hun dienst toe te lokken.

Nieuwe Radiostations

De eerste verandering is dat Apple twee nieuwe internationale live-radiostations toevoegt aan Apple Music. Op Apple Music Hits zullen de grootste hits uit de jaren ’80, ’90 en ’00 te horen zijn. Zo zijn er shows van de Backstreet Boys, Snoop Dogg en Shania Twain te horen.

Daarnaast komt er een speciaal kanaal voor countrymuziek met de originele naam Apple Music Country. Hier moeten alle soorten van countrymuziek samenkomen. Denk hierbij aan namen als Carrie Underwood en Jimmie Allen.

Beats 1 wordt Apple Music 1

Een van de meest populaire radiostations op de muziekdienst van Apple is Beats 1. Op dat kanaal zijn naast muziek ook verschillende exclusieve optredens en diepte-interviews te horen met de artiesten. Nu krijgt het station te maken met verandering. Apple gaat de naam van het kanaal aanpassen: Beats 1 gaat verder onder de naam Apple Music 1.

Op Apple Music 1 zullen radioprogramma’s te horen zijn vanuit Los Angeles, New York, Nashville en Londen. Ook zullen verschillende artiesten hun eigen programma samenstellen. Ook zullen er programma’s te horen zijn die volledig op Latin-muziek zijn gericht. Zo krijgt J Balvin een nieuwe eigen show. Ook komt er een speciaal programma met muzikanten uit Afrika onder de naam Africa Now Radio. De zender lijkt dus nog breder te worden.

Naast alle radiostations kun je op Apple Music natuurlijk ook je eigen muziek kiezen. In totaal heeft de streamingdienst een aanbod van meer dan 60 miljoen nummers en duizenden afspeellijsten. De zenders zijn te horen op alle devices waar je nu al de streamingdienst op kunt ontvangen. Wel moet je hiervoor een abonnement op de muziekstreamingdienst van Apple hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple voert grote veranderingen door voor radiostations Apple Music
Sluiten