Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 6 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple: verticaal filmen met je iPhone levert ook mooie beelden op

Apple heeft nieuwe video’s gepubliceerd in de serie Shot on iPhone, met dit keer de nadruk op een short film. Die korte film is geproduceerd door regisseur Damien Chazelle. Chazelle is onder meer bekend door zijn werk aan La La Land en Whiplash.

De film, die negen minuten duurt, is op een bijzondere manier geschoten. Niet alleen is die helemaal gefilmd met de cameramodule op de iPhone 11 Pro, ook is het zo dat alle beelden verticaal opgenomen zijn. Juist, hetgeen waar veel gebruikers zo fel tegen zijn. Wanneer je verticaal filmt, mis je vaak een heel groot deel van wat er precies gebeurt op dat moment. Maar daar tegenover staat dat je je smartphone wel iets comfortabeler vasthoudt. Veel videodeelapplicaties spelen handig in op deze manier van filmen, zoals bijvoorbeeld TikTok en Instagram, maar voor het maken van algemene video’s geniet horizontaal film alsnog de voorkeur.

Verticaal filmen met je iPhone

Hierboven kun je de film in kwestie bekijken. Het is een soort combinatie van oud en nieuw: een westernfilm die gemaakt is met een modern apparaat, middels een moderne manier van filmen. Of het de film ten goede komt, dan mag je zelf bepalen door negen minuten van je dag te besteden aan The Stunt Double. Het is duidelijk dat Chazelle doorheeft wat de beperkingen zijn van verticaal filmen met je iPhone (of welke smartphone dan ook), aangezien we hem soms handige (en bekende) trucjes zien uithalen om de boodschap over te brengen.

De regisseur heeft allerlei functies van de videocamera op de iPhone gebruikt. Denk dan aan de extended dynamic range, de videostabilisatie, de groothoeklens en meer. Ook is er een behind the scenes-video uitgebracht, waarin je kunt zien hoe de short precies gemaakt is met de iPhone 11 Pro. Die video kun je hieronder bekijken, mocht je dat interessant vinden. Tip: voor het beste effect bekijk je de korte film op je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple: verticaal filmen met je iPhone levert ook mooie beelden op
Sluiten