Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 27 augustus 2020

Apple TV+ wil augmented reality gaan toepassen in dienst

Augmented Reality (AR) staat hoog op de agenda van Apple. Het wil het nu ook gaan toepassen in zijn streamingdienst Apple TV+.

AR bestaat natuurlijk al een hele lange tijd. Het wordt nu echter steeds meer toegepast in verschillende apps en gadgets. Zo is Microsoft al een lange tijd met de doorontwikkeling van de HoloLens en laat Apple in haar iPhone-presentaties al regelmatig zien wat er met AR allemaal mogelijk is. Zo wordt het bijvoorbeeld al toegepast in verschillende games.

Apple TV+ en AR

Toch wil Apple er nog veel meer mee doen. Een van de toepassingen voor AR ziet het bedrijf bij Apple TV+. Het kan een ideale toevoeging zijn voor de streamingdienst van Apple. Het kan een companion worden, zoals je nu al bij games bijvoorbeeld een companion app hebt. Bij Apple TV+ moet de AR objecten van de show zelf weergeven in de huiskamer. Dit moet gebeuren door middel van een app op een iPhone of iPad.

Apple wilde de feature al dit jaar introduceren, maar het coronavirus zorgde voor roet in het eten. De plannen zijn hierdoor uitgesteld. Het bedrijf ziet drie grote voordelen om AI in te zetten. Het zorgt ervoor dat de optie bestaande klanten binnenboord houdt en dat het ook nieuwe klanten trekt. Daarnaast is het ook een promotie voor de AR-technologie die Apple toepast.

Volgens Bloomberg moeten we de AR bij Apple TV+ vooral zien als bonuscontent. Het geeft als voorbeeld de serie For All Mankind. Zo kun je bij die productie dan een maanrover zien bovenop je tafel.

Nieuwe toepassingen door Apple

Naast de toepassingen voor Apple TV+ lijkt het bedrijf ook Microsoft achterna te willen gaan. Net zoals de Windows-maker wil Apple ook met een AR-headset in 2022 op de markt komen. Eerder dit jaar kwam Apple al met LIDAR op de iPad Pro en daarnaast komt de sensor waarschijnlijk ook op de nieuwe iPhones. Deze dragen bij aan de ontwikkeling van AR

Reageer op artikel:
Apple TV+ wil augmented reality gaan toepassen in dienst
Sluiten