Apple TV+ werkt met Invasion aan meest ambitieuze serie tot nu toe

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Apple TV Invasion
(Afbeelding: Apple)

Invasion is het grootste project van Apple TV+ tot nu toe. Apple gaat deze week weer verder met de productie van de show.

Invasion wordt beschreven als de meest ambitieuze serie van Apple tot nu toe. Het volgt een invasie van buitenaards wezens over de gehele wereld. Dat betekent ook dat de opnames overal ter wereld plaatsvinden. Zo zijn er sets in New York, Manchester, Marokko en Japan. De scènes in Marokko en New York zijn al geschoten voordat de coronacrisis begon. De cast stond op het punt om scenes in het Verenigd Koninkrijk op te nemen toen alles op slot ging vanwege de lockdown.

Invasion is nu een van de eerste Amerikaanse series die na de lockdown weer verder gaat met de opnames. Het volgt daarmee een andere Apple TV+ serie.

Een invasion van Aliens

In Invasion speelt Sam Neill – die we kennen uit Jurassic Park – plattelands-sheriff John Bell Tyson. Hij staat op het punt om met pensioen te gaan als de pleuris uitbreekt. Shamier Anderson speelt Trevante Ward. Een soldaat die gestationeerd is in Afghanistan. De rol van Aneesha Malik, een eerste generatie vluchteling uit Syrië in New York is voor actrice Goshifteh Farahani. De gebeurtenis wordt dus duidelijk uit verschillende perspectieven vertelt.

Invasion heeft ook nog een Vlaams tintje. Regisseur en executive producer is namelijk Jakob Verbruggen. Eerder was hij al verantwoordelijk van verschillende afleveringen van topseries als House of Cards, Black Mirror, The Bridge en The Twilight Zone.

Veel meer over de serie is nog niet bekend. We houden het in de gaten, want ondanks de summiere informatie belooft het veel. Waarschijnlijk zal de nieuwe serie ergens in 2021 te zien zijn.

Apple TV+ en sci-fi

Invasion is zeker niet de enige sci-fi-serie waar Apple TV+ aan werkt. Het werkt op dit moment ook aan een tweede seizoen van For All Mankind. Op WWDC20 kondigde Apple ook een ander groot sci-fi-project aan. Zo is het bezig met het verfilmen van het boek Foundation. Ook deze serie ziet in 2021 voor het eerst het levenslicht.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Di May

  Invasion :
  Nog geen waarde oordeel over te geven.

  Foundation :
  Nog geen waarde oordeel over te geven.

  For All Mankind :
  Mijn mening :

  Aanvankelijk leek het geheel mij wat haastig geacteerd.
  En misschien was dat ook wel zo.

  Maar naarmate de afleveringen vorderden,
  nam het acteurswerk toe in kwaliteit.

  Ook het verhaal – een alternatieve versie
  van de geschiedenis, en niet zoiets als ‘alternative
  facts’ – komt voldoende geloofwaardig over.

  Het is uiteindelijk een gedegen serie geworden.
  En ik kijk uit naar het volgende seizoen.

  Waarin het verloop van de geschiedenis al
  helemaal niet meer lijkt op wat wij kennen.

  Misschien wel op wat we mogen verwachten.

   

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Even off-topic; maar is de nieuwe trend in teksten om zelf returns in te voeren? Alsof je op een typemachine uit 1978 werkt. Dat leest super irritant.

 • Profielfoto
  bertik

  Ja, hier is wel degelijk een returntje teveel. Toch dank aan Di May voor de

  bijdrage.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Invasion :
  Nog geen waarde oordeel over te geven.

  Foundation :
  Nog geen waarde oordeel over te geven.

  For All Mankind :
  Mijn mening : Aanvankelijk leek het geheel mij wat haastig geacteerd. En misschien was dat ook wel zo. Maar naarmate de afleveringen vorderden, nam het acteurswerk toe in kwaliteit. Ook het verhaal – een alternatieve versie van de geschiedenis, en niet zoiets als ‘alternative facts’ – komt voldoende geloofwaardig over. Het is uiteindelijk een gedegen serie geworden. En ik kijk uit naar het volgende seizoen. Waarin het verloop van de geschiedenis al helemaal niet meer lijkt op wat wij kennen. Misschien wel op wat we mogen verwachten.

   

 • Profielfoto
  Sal

  Mmm. Tot nog toe heb ik er niks gevonden, dat ik de moeite van het kijken waard vond. Alles lijkt gericht op de truttige, politiek correcte Amerikaanse markt. Waarom zou dat bij Invasion dan anders zijn?