Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 12 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ sluit meerjarige deal met Martin Scorsese

Apple zit niet stil voor haar streamingdienst Apple TV+. Het heeft al verschillende grote namen weten te binden en heeft nu opnieuw een grote vis te pakken.

Apple TV+ heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Martin Scorsese, een van de grote regisseurs in Hollywood. Net zoals bijna elke grote naam uit de filmwereld heeft ook Scorsese zijn eigen productiemaatschappij, genaamd Sikelia Productions Company. Apple krijgt een first-look optie op de ideeën voor films en series van het bedrijf. Dat betekent dat zij als eerste de mogelijkheid heeft om die productie te bestellen.

Scorsese maakt al een film voor Apple TV+

Het contact tussen Scorsese en Apple is zeker niet nieuw. De regisseur maakt voor Apple TV+ al de film Killers of the Flower Moon. Apple kocht de rechten van de film van Paramount tijdens een veiling voor 180 miljoen dollar. De film bevindt zich op dit moment in pre-productie en waarschijnlijk gaat er in februari gefilmd worden.

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2017 van David Grann. Het gaat over een aantal moorden op rijke indianen in de regio Osage in Oklahoma in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Deze gebeurden toen er olie op hun grond was gevonden. Hoewel er volgens officiële cijfers 20 mensen zijn gedood, gaat Grann er in zijn boek vanuit dat er honderden zijn vermoord die banden hadden met de olie. Veehouder William Hale zou erachter zitten. Hij zou onder andere de opdracht hebben gegeven om verschillende leden van de familie van zijn vrouw (die Osage is) te hebben vermoord om de olierechten in handen te krijgen.

Paramount heeft al sinds 2015 de rechten voor de verfilming van het boek, maar besloot er niets mee te doen door het hoge prijskaartje tussen de 180 en 200 miljoen. Als gevolg daarvan besloot het de film opnieuw te veilen waarbij Apple TV+ er dus mee vandoor ging. In de film spelen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro.

Geen unieke deal

Scorsese is niet de enige die betrokken is bij Killers of the Flower Moon die een exclusieve deal met Apple sluit. Eerder deze maand sloot DiCaprio eenzelfde soort first-look deal voor zijn eigen productiemaatschappij. Ook hij gaat zijn ideeën als eerste aan Apple voorleggen. Dat soort deals zijn niet uniek voor Apple TV+. Eerder deed het al hetzelfde met andere grote namen als Idris Elba en Ridley Scott.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ sluit meerjarige deal met Martin Scorsese
Sluiten