Apple TV+ komt met talentenjacht voor countryzangers

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Apple TV Plus Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Wie denkt dat inmiddels alle talentenjachten zijn uitgevonden, heeft het mis. Apple TV+ begint nu met de serie My Kind of Country.

Muziek is een belangrijke pijler voor veel televisieprogramma’s. Natuurlijk staat een goede serie film of serie met de juiste muziek. Denk bijvoorbeeld aan Peaky Blinders, die serie zou echt wel wat minder zijn als de gitaren er niet in zouden zitten. Een ander populair soort programma’s zijn talentenjachten. Nog steeds weten shows als The Voice of Got Talent een miljoenenpubliek te halen wereldwijd. Daar wil Apple TV+ op inspelen.

My Kind of Country op Apple TV+

Apple TV+ komt namelijk met een eigen talentenjacht, laat het weten in een persbericht. Het bedrijf wil met de originele naam My Kind of Country de beste countryartiest te vinden. De opbouw van de serie is echter anders dan de meeste talentenshows. My Kind of Country is namelijk voor de ene helft documentaire en voor de andere helft een wedstrijd. Apple noemt het dan ook een hybride die culturele en muzikale barrières wil beslechten in de countrymuziek.

De nieuwe show kent een bijzonder productiebedrijf. Dat is namelijk Hello Sunshine van de bekende actrice Reese Witherspoon. Zelf komt ze overigens niet voor in de serie. Wel heeft Apple verschillende grote namen voor de productie weten te vinden. Zo gaat Emmy-genomineerde Izzie Pick de serie produceren en is de eveneens Emmy-genomineerde Adam Blackstone de musical director. Het is nog niet bekend wanneer Apple TV+ de nieuwe serie gaat uitzenden.

Apple TV+ heeft de laatste tijd meerdere shows aangekondigd. Aan het begin van deze maand maakte de streamingdienst bekend dat Robert Downey Jr. werkt aan een nieuwe dramaserie voor Apple TV+. Ook zijn deze maand de nieuwe animatieserie Harriet the Spy en de spionageserie Theran aangekondigd. Ook liet Idris Elba weten bezig te zijn met een romantische spionagefilm voor het platform.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Nou, als dat geen hit wordt! ?

 • Profielfoto
  polansky

  Nou Nou Poeh Poeh..

  Cowboyhoed op, line dance act in de woonkamer. Yihaaa.

  Who is the next Johnny Denver?

 • Profielfoto
  Di May

  Je kan je wel eens verkijken op ‘country’.

  Vergeet niet dat de meest Angelsaksische muziek
  zijn roots heeft in de amerikaanse blues en country.

  Dat de pure country of blues niet direct herkenbaar
  is, is vooral een kwestie van evolutie.

  De Bach’s en Beethoven’s van vandaag klinken
  nu ook eerder wat rappie en hipperdehop.

  Het is altijd wat tricky om een genre-label te kleven.
  Grenzen vervagen meer dan ooit.