Apple TV+ hengelt Keira Knightley binnen voor nieuwe serie The Essex Serpent

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Keira Knightley The Essex Serpent Apple TV+
(Afbeelding: ISABEL INFANTES / AFP)

Apple TV+ heeft weer een nieuwe dramaserie binnengehaald. Dit keer speelt Keira Knightley de hoofdrol in de nieuwe productie.

Het gaat om de verfilming van The Essex Serpent. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Engelse schrijfster Sarah Perry. De serie zelf wordt niet gemaakt door de minste. Het project wordt geleid door See-Saw Films, dezelfde naam die ook achter The King’s Speech en Top of the Lake zit. De regisseur is Clio Barnard, die eerder de leiding had over Dark River en The Selfish Giant.

Keira Knightley heeft de hoofdrol

De hoofdrol in de productie is voor Keira Knightley, meldt Deadline. Zij speelt Cora, een vrouw die pas weduwe is geworden nadat haar man is overleden. Het huwelijk tussen de twee was niet het beste, want haar man mishandelde haar. Nu ze bevrijd is besluit ze het Victoriaanse Londen te verlaten voor het kleine dorpje Aldwinter in Essex. Ze is geïntrigeerd door een lokale mythe dat de Essex Serpent is teruggekeerd naar die omgeving. Deze avonturen spelen in het jaar 1893.

Het boek zelf komt uit 2016. Dat was een groot succes, want het werd verkozen tot Brits Boek van het Jaar. Het moet een echte Britse serie zijn en daarom is het ook niet raar dat Apple TV+ voor Keira Knightley heeft gekozen. De actrice is geboren in Londen. Het is overigens niet de eerste Britse serie die op Apple TV+ zal verschijnen. Zo bestelde het eerder al Slow Horses, een Britse verfilming van het Israëlische drama Fals Flag, die nog op het platform moet verschijnen. Deze wordt overigens door dezelfde productiemaatschappij gemaakt als The Essex Serpent.

Nog andere klussen

Maar voordat we Keira Knightley in deze serie zien schitteren, staan er nog twee andere projecten op de agenda. Deze week komt de feministische film Misbehaviour uit, waarin Knightley een van de hoofdrollen heeft. Ook werkt ze aan de kerstfilm Silent Night. Deze bevindt zich nu in de postproductie en moet aan het einde van dit jaar wereldwijd in de bioscopen verschijnen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  renato

  Ik ben bang dat het zover is. De streamingplatforms zijn de nieuwe ‘TV zenders’ geworden, alleen dan on-demand.

  Vroeger vroeg je: “heb je gisteren die film op Nederland 1 gezien?”

  Nu vraag je: “heb je die film op Platform X gezien?”

  De hoop dat we (met Netflix ooit) een platform zouden hebben waar we alles zouden kunnen vinden en kijken – die hoop vervliegt langzaam maar zeker.

  Ik vind dat heel jammer. En er zal een nieuwe media oorlog komen waar wij geen voordeel van hebben.

   

 • Profielfoto
  Di May

  Ik volg je.

  Het is mijn natte droom geweest
  dat we alles wat er te zien zou kunnen
  zijn, zouden vinden op één of ander platform.

  Zegge en schrijve : één enkel platform.

  Het zaad van die droom is opgedroogd.
  Nog kans op een natje ? …

 • Profielfoto
  SvS

  Oke, jammer zo. Snel plaatsen en niet de tijd nemen om banner te herstellen.