Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 25 augustus 2020

Apple TV+ hengelt Keira Knightley binnen voor nieuwe serie The Essex Serpent

Apple TV+ heeft weer een nieuwe dramaserie binnengehaald. Dit keer speelt Keira Knightley de hoofdrol in de nieuwe productie.

Het gaat om de verfilming van The Essex Serpent. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Engelse schrijfster Sarah Perry. De serie zelf wordt niet gemaakt door de minste. Het project wordt geleid door See-Saw Films, dezelfde naam die ook achter The King’s Speech en Top of the Lake zit. De regisseur is Clio Barnard, die eerder de leiding had over Dark River en The Selfish Giant.

Keira Knightley heeft de hoofdrol

De hoofdrol in de productie is voor Keira Knightley, meldt Deadline. Zij speelt Cora, een vrouw die pas weduwe is geworden nadat haar man is overleden. Het huwelijk tussen de twee was niet het beste, want haar man mishandelde haar. Nu ze bevrijd is besluit ze het Victoriaanse Londen te verlaten voor het kleine dorpje Aldwinter in Essex. Ze is geïntrigeerd door een lokale mythe dat de Essex Serpent is teruggekeerd naar die omgeving. Deze avonturen spelen in het jaar 1893.

Het boek zelf komt uit 2016. Dat was een groot succes, want het werd verkozen tot Brits Boek van het Jaar. Het moet een echte Britse serie zijn en daarom is het ook niet raar dat Apple TV+ voor Keira Knightley heeft gekozen. De actrice is geboren in Londen. Het is overigens niet de eerste Britse serie die op Apple TV+ zal verschijnen. Zo bestelde het eerder al Slow Horses, een Britse verfilming van het Israëlische drama Fals Flag, die nog op het platform moet verschijnen. Deze wordt overigens door dezelfde productiemaatschappij gemaakt als The Essex Serpent.

Nog andere klussen

Maar voordat we Keira Knightley in deze serie zien schitteren, staan er nog twee andere projecten op de agenda. Deze week komt de feministische film Misbehaviour uit, waarin Knightley een van de hoofdrollen heeft. Ook werkt ze aan de kerstfilm Silent Night. Deze bevindt zich nu in de postproductie en moet aan het einde van dit jaar wereldwijd in de bioscopen verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ hengelt Keira Knightley binnen voor nieuwe serie The Essex Serpent
Sluiten