Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 21 augustus 2020

‘Apple plaatst per ongeluk mogelijke release-datum op YouTube’

Apple heeft mogelijk het launch-event van de iPhone 12 gelekt. Het bedrijf testte een livever-binding op YouTube met daarin een datum.

Het is nog even wachten wanneer de iPhone 12 precies zal verschijnen. Door de coronacrisis zijn er problemen met de productie waardoor deze achterloopt op schema. Toch is er misschien nu een indicatie.

Apple komt met livestream

9to5Mac meldt dat verschillende van haar gebruikers een test-feed zagen verschijnen op het YouTube-kanaal van Apple. Daarin staat dat er op 10 september een livestream komt. Mogelijk duidt dit op de presentatie van de nieuwe iPhone. Op dezelfde datum vorig jaar werd de iPhone 11 gepresenteerd. Het kan dus ook mogelijk zijn dat ze gewoon die datum hebben gebruikt als test.

Wanneer komt de iPhone 12?

Het lijkt in eerste instantie onwaarschijnlijk dat het evenement al op 10 september zal plaatsvinden. Apple-CFO Luca Maestri liet eerder weten dat Apple het niet gaat halen om de modellen in september te presenteren. Hoeveel uitstel er is, maakte hij echter niet bekend. Dat uitstel komt er doordat er problemen waren met de bevoorrading, vanwege het coronavirus. De precieze reden is echter niet door hem bevestigd, dus er het kan ook zijn dat er andere zaken spelen.

Eerder meldde de bekende lekker Jon Prosser al dat het iPhone-evenement in oktober zal plaatsvinden. Het betekent echter niet dat we in september niets hoeven te verwachten. Op 7 september wordt volgens hem de iPad en Apple Series 6 gepresenteerd. Mogelijk heeft de YouTube-test dan ook daarmee te maken. Als alle berichtgeving van Prosser klopt, komt de iPhone 12 vanaf 19 oktober op de markt. Dit geldt overigens voor de normale uitgaves. Pro-modellen komen in november.

Reageer op artikel:
‘Apple plaatst per ongeluk mogelijke release-datum op YouTube’
Sluiten