Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 24 augustus 2020

Apple ontwikkelde een Mac Mini met ingebouwd iPod-dock

Er waren jaren dat de iPod ontzettend populair was. Zo erg dat Apple overwoog een Mac Mini te maken met een dock voor een iPod Nano.

Apple heeft de afgelopen decennia flink wat producten op de markt gebracht. Natuurlijk zijn er tijdens de ontwikkelingen ook designs die het niet halen. Tot die laatste groep behoort een Mac mini met een iPod-houder.

Een bijzonder prototype van Apple

Dat blijkt uit een post van @DongleBookPro op Twitter. De gebruiker laat regelmatig Apple-producten zien die uiteindelijk nooit het levenslicht hebben gezien. Op de foto’s die hij deze keer laat zien, staat een vrij forse Mac mini met een 30-pin iPod dock. De computer met ongeveer dezelfde afmetingen kwam in 2005 op de markt, dus vermoedelijk komt dit prototype uit dezelfde periode. In 2006 bracht Apple de iPod Hi-Fi uit, een dock voor de MP3-speler.

Het is een bijzonder prototype, aangezien de 30-pin-aansluiting nooit direct aan een Mac is gekoppeld. Er was altijd een kabel nodig om het device te koppelen aan de Mac. Uiteindelijk is het product nooit echt uitgegeven. Na het prototype heeft Apple besloten het project te schrappen. Dat blijkt achteraf een goede keuze zijn geweest, aangezien de iPod steeds van afmeting en aansluiting is veranderd. Hierdoor zou het dock al snel nutteloos zijn als klanten een nieuwe iPod kochten.

Tegenwoordig lijkt een MP3-speler ook zo goed als uitgestorven. Apple heeft nog wel de iPod touch, die qua uiterlijk op de iPhone 8 lijkt. Toch gebruiken veruit de meeste mensen tegenwoordig een smartphone om muziek af te spelen. Door de inmiddels grote databundels zijn Spotify of Apple Music een fijnere oplossing dan alles op te slaan op je telefoon.

Dongle komt vaker met verschillende prototypes van Apple-producten die uiteindelijk nooit zijn uitgebracht. Zo postte hij eerder deze maand een prototype van een iPhone 2G.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple ontwikkelde een Mac Mini met ingebouwd iPod-dock
Sluiten