Apple ontwikkelde een Mac Mini met ingebouwd iPod-dock

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Apple Mac Mini iPod
(Afbeelding: Dongle)

Er waren jaren dat de iPod ontzettend populair was. Zo erg dat Apple overwoog een Mac Mini te maken met een dock voor een iPod Nano.

Apple heeft de afgelopen decennia flink wat producten op de markt gebracht. Natuurlijk zijn er tijdens de ontwikkelingen ook designs die het niet halen. Tot die laatste groep behoort een Mac mini met een iPod-houder.

Een bijzonder prototype van Apple

Dat blijkt uit een post van @DongleBookPro op Twitter. De gebruiker laat regelmatig Apple-producten zien die uiteindelijk nooit het levenslicht hebben gezien. Op de foto’s die hij deze keer laat zien, staat een vrij forse Mac mini met een 30-pin iPod dock. De computer met ongeveer dezelfde afmetingen kwam in 2005 op de markt, dus vermoedelijk komt dit prototype uit dezelfde periode. In 2006 bracht Apple de iPod Hi-Fi uit, een dock voor de MP3-speler.

Het is een bijzonder prototype, aangezien de 30-pin-aansluiting nooit direct aan een Mac is gekoppeld. Er was altijd een kabel nodig om het device te koppelen aan de Mac. Uiteindelijk is het product nooit echt uitgegeven. Na het prototype heeft Apple besloten het project te schrappen. Dat blijkt achteraf een goede keuze zijn geweest, aangezien de iPod steeds van afmeting en aansluiting is veranderd. Hierdoor zou het dock al snel nutteloos zijn als klanten een nieuwe iPod kochten.

Tegenwoordig lijkt een MP3-speler ook zo goed als uitgestorven. Apple heeft nog wel de iPod touch, die qua uiterlijk op de iPhone 8 lijkt. Toch gebruiken veruit de meeste mensen tegenwoordig een smartphone om muziek af te spelen. Door de inmiddels grote databundels zijn Spotify of Apple Music een fijnere oplossing dan alles op te slaan op je telefoon.

Dongle komt vaker met verschillende prototypes van Apple-producten die uiteindelijk nooit zijn uitgebracht. Zo postte hij eerder deze maand een prototype van een iPhone 2G.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Zo postte hij eerder deze maand een prototype van een iPhone 2G

  link?

 • Profielfoto
  Jeroen Kraak

  interFACE op 24 augustus 2020 11:03

  Zo postte hij eerder deze maand een prototype van een iPhone 2G

  link?

  Als het goed is, staat die tweet nu in de tekst.

 • Profielfoto
  wacon

  “MP3-speler ook zo goed als uitgestorven” Alles behalve! Echter Apple heeft vreemd genoeg nooit de iPod(touch) meer doorontwikkeld tot echte hifi audio player.

  Er is een behoorlijk grote markt voor DAP(digital audio players) met prijzen boven de +€2000 geen uitzondering. Met vele al dan niet high-end accessoires . Hoge resolutie audio wordt steeds meer gemeengoed. Apple laat hier een aardige markt liggen lijkt mij. Is geen mainstream markt maar wel degelijk een markt met veel ontwikkelingen en omzet.

 • Profielfoto
  Night

  Dat is niet de markt van Apple. Apple wil de ‘gewone’ consument bereiken. Dat proces startte al met de eerste iMac. Tegenwoordig, met de  topmodellen van de iPhone en de Mac Pro, valt dat te betwisten, maar het is toch wel de bedrijfsfilosofie.

  Overigens is de iPod nog niet dood hoor. Er is zelfs recentelijk een nieuw model verschenen:

  https://www.apple.com/nl/ipod-touch/

 • Profielfoto
  Milez

  Ik heb het succes van de iPod eigenlijk nooit begrepen. Dat ding kwam op de markt toen concurrenten van Apple al lang bezig waren met allerlei PDA’s waar je vanalles mee kon doen (toegegeven, gebruiksvriendelijk waren die toestellen meestal niet). En dan kwam Apple op de proppen met een toestel dat één functie had. En dan werd het nog een succes ook…