Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 13 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple lanceert in oktober bundels met alle diensten genaamd Apple One’

Apple lanceert in oktober niet alleen de nieuwe iPhone 12-serie. Het bedrijf uit Cupertino komt, volgens Mark Gurman van Bloomberg, ook met een bundel voor al zijn diensten. De naam: Apple One!

Het gerucht dat Apple zijn diensten als bundel aan zou bieden ging eerder dit jaar al rond. De verwachting was dat het bedrijf dit tijdens WWDC20 zou doen, maar tijdens het evenement dook hij nergens op.

Apple One: bundels voor alle diensten

Mark Gurman van Bloomberg komt met het nieuws dat Apple ervoor kiest om de bundels tijdens het iPhone 12 evenement aan te kondigen. Volgens de website zal deze aankondiging in oktober plaatsvinden. Dat is ook het bericht dat Jon Prosser eerder naar buiten bracht. Rond WWDC20 gingen dezelfde geruchten, maar toen was er weinig tot geen informatie. Zo wisten we bijvoorbeeld nog niet wat de verzamelnaam voor de bundels zou zijn. Mark Gurman denkt dat inmiddels wel te weten.

Met de Apple One bundels kunnen klanten van Apple zich direct op verschillende digitale diensten abonneren. De verwachting is dat het via deze weg goedkoper wordt om diensten aan te schaffen, dan wanneer je ze los zou kopen. Gurman maakt wel duidelijk dat Apple One meerdere gradaties kent. Een standaardpakket bestaat alleen uit Apple Music en Apple TV+. Wie een stapje hoger gaat krijgt er bijvoorbeeld ook Apple Arcade bij. Ga je nog een stap hoger, dan ontvang je Apple News+ en in de meest uitgebreide variant krijg je iCloud opslag. De verwachting is dat AppleCare geen onderdeel wordt van Apple One.

Op dit moment gaat ook het gerucht dat Apple druk bezig is met een nieuwe dienst. Het bedrijf uit Cupertino zou werken aan een service waarmee je virtuele fitnesslessen kan volgen op je iPhone, iPad en Apple TV. De dienst heeft de codenaam Seymour en moet volgens Bloomberg ook onderdeel worden van de Apple One bundel.

apple tv+ logo grijs 16x9
Klik/tap voor groter

Gebruikers overhalen

Hoe duur de Apple One bundels precies gaan kosten, dat is op dit moment nog niet bekend. Wel laat Mark Gurman weten dat klanten met de bundels ongeveer tussen de $2 en $5 per maand besparen. Uiteraard is het dan wel afhankelijk van welke bundel jij gebruik maakt. Daarbij wordt het ook mogelijk om tot zes mensen gebruik te laten maken van de diensten.

Met Apple One wil het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk meer mensen motiveren om ook zijn diensten te gebruiken. Een goed voorbeeld is Apple TV+ dat weinig tot geen indruk heeft weten te maken. In combinatie met Apple Music zouden gebruikers misschien sneller geneigd zijn om de dienst aan te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple lanceert in oktober bundels met alle diensten genaamd Apple One’
Sluiten