‘Apple lanceert in oktober bundels met alle diensten genaamd Apple One’

Door: Mark Hofman - 7 reacties
Apple Music Energie Mix 16x9
(Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Apple lanceert in oktober niet alleen de nieuwe iPhone 12-serie. Het bedrijf uit Cupertino komt, volgens Mark Gurman van Bloomberg, ook met een bundel voor al zijn diensten. De naam: Apple One!

Het gerucht dat Apple zijn diensten als bundel aan zou bieden ging eerder dit jaar al rond. De verwachting was dat het bedrijf dit tijdens WWDC20 zou doen, maar tijdens het evenement dook hij nergens op.

Apple One: bundels voor alle diensten

Mark Gurman van Bloomberg komt met het nieuws dat Apple ervoor kiest om de bundels tijdens het iPhone 12 evenement aan te kondigen. Volgens de website zal deze aankondiging in oktober plaatsvinden. Dat is ook het bericht dat Jon Prosser eerder naar buiten bracht. Rond WWDC20 gingen dezelfde geruchten, maar toen was er weinig tot geen informatie. Zo wisten we bijvoorbeeld nog niet wat de verzamelnaam voor de bundels zou zijn. Mark Gurman denkt dat inmiddels wel te weten.

Met de Apple One bundels kunnen klanten van Apple zich direct op verschillende digitale diensten abonneren. De verwachting is dat het via deze weg goedkoper wordt om diensten aan te schaffen, dan wanneer je ze los zou kopen. Gurman maakt wel duidelijk dat Apple One meerdere gradaties kent. Een standaardpakket bestaat alleen uit Apple Music en Apple TV+. Wie een stapje hoger gaat krijgt er bijvoorbeeld ook Apple Arcade bij. Ga je nog een stap hoger, dan ontvang je Apple News+ en in de meest uitgebreide variant krijg je iCloud opslag. De verwachting is dat AppleCare geen onderdeel wordt van Apple One.

Op dit moment gaat ook het gerucht dat Apple druk bezig is met een nieuwe dienst. Het bedrijf uit Cupertino zou werken aan een service waarmee je virtuele fitnesslessen kan volgen op je iPhone, iPad en Apple TV. De dienst heeft de codenaam Seymour en moet volgens Bloomberg ook onderdeel worden van de Apple One bundel.

apple tv+ logo grijs 16x9
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple)

Gebruikers overhalen

Hoe duur de Apple One bundels precies gaan kosten, dat is op dit moment nog niet bekend. Wel laat Mark Gurman weten dat klanten met de bundels ongeveer tussen de $2 en $5 per maand besparen. Uiteraard is het dan wel afhankelijk van welke bundel jij gebruik maakt. Daarbij wordt het ook mogelijk om tot zes mensen gebruik te laten maken van de diensten.

Met Apple One wil het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk meer mensen motiveren om ook zijn diensten te gebruiken. Een goed voorbeeld is Apple TV+ dat weinig tot geen indruk heeft weten te maken. In combinatie met Apple Music zouden gebruikers misschien sneller geneigd zijn om de dienst aan te schaffen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  macpeto76

  Hoe duur de Bundels gaan kosten?

  Iets is duur of kost veel….

 • Profielfoto
  RW076

  Precies verkeerd om (of juist niet als je de portemonnaie van apple mag beheren).

  Wat wil de klant?

  1: iCloud opslag.

  2: Apple Arcade (voor de kids).

  3: de rest.

  Maw, je bent momenteel tevreden Apple gebruiker. Maar wordt straks geconfronteerd met het laatste verdienmodel uit Cupertino. Met een beetje pech pis je er dan mooi naast.

   

  Ik snap het wel hoor, maar ik hoop dat Apple huidige gebruikers niet tegen de haren in gaat wrijven.

  Persoonlijk heb ik een hekel aan bundels. Ook als ik er qua prijs iets gratis bijkrijg (al valt dit te negeren). Ik weet heel goed wat ik wil, en hou niet van duwen.

 • Profielfoto
  ¿`„

  RW076 op 13 augustus 2020 16:24
  Precies verkeerd om (of juist niet als je de portemonnaie van apple mag beheren).

  Wat wil de klant?

  1: iCloud opslag.

  2: Apple Arcade (voor de kids).

  3: de rest.

  Maw, je bent momenteel tevreden Apple gebruiker. Maar wordt straks geconfronteerd met het laatste verdienmodel uit Cupertino. Met een beetje pech pis je er dan mooi naast.

   

  Ik snap het wel hoor, maar ik hoop dat Apple huidige gebruikers niet tegen de haren in gaat wrijven.

  Persoonlijk heb ik een hekel aan bundels. Ook als ik er qua prijs iets gratis bijkrijg (al valt dit te negeren). Ik weet heel goed wat ik wil, en hou niet van duwen.

  Wat mij betreft hangt het af van wie er aan de knoppen gelaten wordt

  Zit Apple aan de knoppen: dan bepalen zij wat om de verschillende bundels zit. Zijn dat net de producten die jij wil dan heb je mazzel. Maar zit in elke bundel een dienst waar jij geen belang bij hebt en dan heb je pech.

  hoe laat Apple jou aan de knoppen: Dan kun je de bundel zelf samenstellen. En dan word je voordeel Groter naarmate je meer toevoegt en naarmate je meer kostbare drukten toevoegen.

  ik hoop op het laatste. En dan bijvoorbeeld de dienst arcade en daar heb ik weinig tot geen belang bij. En Apple TV…, Ja zal ik zeggen bij de aankoop van mijn MacBook jaar lang langEn Apple TV…, Ja zal ik zeggen …, bij de aankoop van mijn MacBook heb ik een jaar lang gratis Apple Tv. En ik ben nog niet super enthousiast.

  Bovendien wil ik keuzevrijheid hebben in wat ik wel en niet afneem. Kijk ik weinig televisie dan zit ik betalingen daar omtrent stop.  Maar mijn iCloud abonnement die zal ik niet snel stop willen zetten.

  We zullen zien. Ze maken prima producten… Maar ik ben nu op huwelijkse voorwaarden met ze getrouwd.

   

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Beetje jammer. News and Arcade zit ik niet op te wachten. Wel Music, iCloud, Apple TV+

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Is Apple news er dan in Nederland? Dacht het niet. In gamen heb ik geen interesse, Apple Music op dit moment ook niet, dus dan houdt het snel op wat mij betreft.

 • Profielfoto
  Apple Sap

  Aannames! Geruchten! Niks is zeker tot ‘t zeker is.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik wil alleen maar iCloud. Al het andere interesseert mij niet. Wat is dat all-in-one abonnementenvirus toch een irritant iets waar de klant helemaal niet op zit te wachten. Die verwacht flexibiliteit afgestemd op zijn of haar behoefte. Adobe heeft dat niet begrepen, Disney evenmin.