Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 12 augustus 2020

Apple steekt Apple Music web in nieuw jasje inclusief ‘Luister Nu’ tab

Eind vorig jaar werd er een webversie van Apple Music geïntroduceerd. Het ging nog om een preview beta die in April, tijdens de officiële aankondiging van Apple Music web, ten einde kwam. En die betaversie is zojuist door Apple voorzien van een compleet nieuw jasje.

Naast het feit dat het ontwerp van de Apple Music webversie er heel anders uitziet, zijn er ook wat wijzigingen in de werking. Zo heeft Apple bijvoorbeeld het Luister Nu tabje toegevoegd.

Apple Music in de browser met Luister Nu

Het Luister nu tabje moet de Voor jou sectie binnen Apple Music vervangen. Mensen die de iOS 14 en macOS Big Sur beta al hebben, die kunnen er al gebruik van maken. Maar gebruikers die ervoor kiezen om los te gaan met de beta van Apple Music web krijgen ook toegang. Met het tabje probeert Apple je wederom te helpen bij het vinden van nieuwe muziek, albums of playlists die volledig passen bij je muzieksmaak.

Het is de bedoeling dat het Luister Nu tabje constant wordt bijgewerkt. De suggesties die je krijgt zijn niet alleen afhankelijk van de muziek die jij het meest luistert, maar ook de muziek die je recent hebt geluisterd. Dus als jij bijvoorbeeld sinds kort pas een nieuwe artiest hebt ontdekt waar je gek van bent geworden, dan is de kans nu groter dat Apple Music je iets soortgelijks aanbiedt.

Apple Music Web
De vernieuwde app

Naast de komst van Luister Nu is de Apple Music webversie ook voorzien van een gloednieuw uiterlijk. Hiermee komt de streamingdienst op dit apparaat meer overheen met de versie op iOS 14 en macOS Big Sur. De icoontjes in de balk aan de linkerkant zijn uitgelicht in het rood en de Mix-afspeellijsten zijn voorzien van nieuwe, geanimeerde, artwork.

Belangrijke functionaliteiten ontbreken

Ondanks de toevoeging van het nieuwe tabje en een nieuw ontwerp, is het probleem van Apple Music web nog niet opgelost. We hebben het dan over het ontbreken van belangrijke functionaliteiten van de dienst die niet te gebruiken zijn in de browser. Denk hierbij aan het tonen van de songteksten van liedjes. Toch wel een onderscheidende functionaliteit van Apple Music die ontbreekt. Maar nog wel belangrijker: het is in de webversie niet mogelijk om je afspeellijsten te bewerken. Erg jammer.

Wel zorgt het ervoor dat jij als gebruiker Apple Music makkelijker kan gebruiken op een ander apparaat. Je hebt bijvoorbeeld geen Apple Music-app of iTunes meer nodig.

Interesse om de betaversie te proberen? Ga dan naar beta.music.apple.com.

Reageer op artikel:
Apple steekt Apple Music web in nieuw jasje inclusief ‘Luister Nu’ tab
Sluiten