Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 26 augustus 2020

Apple werkt volgens Bloomberg aan ‘minder ambitieuze’ versie van de AirPower

De AirPower is een behoorlijk hoofdpijndossier geworden voor Apple. Een paar jaar geleden werd het project aangekondigd, vervolgens werd het uitgesteld en uiteindelijk geschrapt. Maar helemaal dood lijkt het project niet te zijn.

Volgens Bloomberg is Apple er nog niet helemaal klaar mee. Ze zouden nu werken aan een nieuw product dat een stuk minder ambitieus is om de iPhone draadloos te opladen.

Apple wil nog altijd iets met de AirPower

Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt over een aangepaste versie van de AirPower. In januari van dit jaar was het al de bekende Apple-analist Kuo die stelde dat er gewerkt zou worden aan een kleinere oplaadmat voor de gebruikers van de iPhone. Toen was het nog zijn voorspelling dat deze in het eerste half jaar van het jaar zou gaan uitkomen. Maar vervolgens kwam de ellende met de corona en liep alles anders. Wellicht dat dat er ook voor heeft gezorgd dat de gemaakte voorspelling niet uit is gekomen. Maar dat betekent niet dat het er niet meer komt.

Apple AirPower
Klik/tap voor groter.

De oorspronkelijke AirPower was een mat waarop je al je verschillende Apple-accessoires op kon neerleggen en het dan zou worden opgeladen. Het zou dan gaan om de Apple Watch, de AirPods en dus de iPhone. Deze beperktere versie zou waarschijnlijk voornamelijk werken met de iPhone. Bloomberg zelf zegt dit er over:

More than a year after AirPower’s demise, Apple is developing a less ambitious wireless charger for the iPhone. But while the Silicon Valley giant works on that product, Aira Inc., a startup based in Chandler, Arizona, this week is rolling out a technology called FreePower that aims to deliver on the original promise of AirPower, and works for devices from different manufacturers, including those from Google and Samsung Electronics Co. — not just Apple.

Apple Watch valt waarschijnlijk af

Als we kijken naar wat er momenteel beschikbaar is wat hier op lijkt, dan komen we bij de Nomad Base Station Pro. Deze laat producten als de iPhone, AirPods en andere headsets draadloos opladen, maar geen Apple Watch. Wellicht dat die dus ook ontbreekt bij dit project van een beperktere versie van de AirPower. Meer over dat project vind je hier.

Reageer op artikel:
Apple werkt volgens Bloomberg aan ‘minder ambitieuze’ versie van de AirPower
Sluiten