Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 5 augustus 2020

Apple Maps gaat nu de concurrentie aan met Google Street View

Google Maps is al jaren leidend als het gaat om navigatie. Apple Maps wil daar een einde aan maken en komt nu met Look Around buiten de Verenigde Staten.

Google Streetview is een van de bekendste functies in Google Maps. Je kunt daar door middel van foto’s zien hoe de straten en omgeving eruitzien. Het is ideaal als je op een bepaald adres moet zijn, terwijl je de omgeving niet kent. Apple ziet dat ook en dus wil het haar eigen Look Around-functie in Apple Maps uitbreiden.

Apple Maps en Look Around

Apple Maps ken je waarschijnlijk wel. Op je telefoon wordt het ook wel kaarten genoemd. Daarmee kun je eigenlijk bijna hetzelfde als in Google Maps. Je kunt er makkelijk mee navigeren doordat de dienst gebruik maakt van de kaarten van TomTom. Daarnaast heeft de app ook verschillende extra diensten zoals informatie geven over verschillende plaatsen. Een van de nieuwigheden sinds iOS 13 is de Look Around-functie. Deze werd toen slechts uitgerold in acht Amerikaanse steden. Het is ongeveer hetzelfde als Street View in Google Maps. Als je in Apple Maps op een plaats komt waar het beschikbaar is, verschijnt er een verrekijkertje in de rechterbovenhoek onder het pijltje.

Betere kwaliteit dan Street View

De kwaliteit van de foto’s in Apple Maps is beter dan die in Street View en ook is de overgang van de plaatjes beter dan in de app van Google. Echter is de totale functie nog niet zo goed als in Google Maps. Zoals eerder gezegd, is Look Around nog niet overal beschikbaar. Toch werkt Apple hier wel aan, want de functie is nu voor het eerst buiten de Verenigde Staten bereikbaar. Zo is het nu beschikbaar gekomen in vier Japanse steden: Tokyo, Osaka, Nagoya en Kyoto.

Dat het juist Japan de eerste is die de functie buiten de Verenigde Staten krijgt is bijzonder. Normaal staat het land niet vooraan bij updates van Apple. Dat het nu wel gebeurt, heeft waarschijnlijk te maken met de Olympische Spelen. Het lijkt erop dat het alles op alles heeft gezet om dit voor elkaar te krijgen voor de start. Het blijkt nu echter niet nodig aangezien die zijn uitgesteld.

Nog meer verbeteringen op komst

Apple komt iOS 14 met verschillende verbeteringen voor Apple Maps. Zo zijn er verbeterde kaarten voor het Verenigd Koninkrijk, Canada en Ierland. Het is onbekend of steden in deze landen ook Look Around zullen krijgen. Ook gaat het in verschillende Amerikaanse en Chinese steden fietsnavigatie toevoegen en komen er meer guides beschikbaar. Hiervoor werkt Apple samen met bedrijven als Lonely Planet, Yelp en Zagat. Tevens worden sommige locaties ook flitsers en verkeerslichten weergegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps gaat nu de concurrentie aan met Google Street View
Sluiten