Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple lanceert eerste publieke beta macOS Big Sur

Sinds de release van de eerste beta’s van iOS 14 en iPadOS 14, wachten Apple-gebruikers op de publieke beta’s van macOS Big Sur. En nu is het zover. Het bedrijf uit Cupertino heeft de eerste publieke bèta gelanceerd van het aankomende besturingssysteem. Je kunt vanaf nu dus zelf de nieuwste functies uitproberen.

macOS Big Sur voert onder meer een grote verandering door aan de interface van het besturingssysteem. De user interface komt daardoor iets dichterbij de UI van iOS. Andere veranderingen hebben te maken met Control Center en de Safari-browser. De Berichten-applicatie beschikt nu bijvoorbeeld over de mogelijkheid van het pinnen van berichten, er zijn aanpasbare widgets en nog veel meer. Mocht je de nieuwe software willen uitproberen op je eigen computer of laptop, dan kun je je hier aanmelden voor de bèta. Let wel op, aangezien meedoen met dergelijke programma’s geheel op eigen risico is, natuurlijk.

macOS Big Sur
Klik/tap voor groter.

Publieke bèta voor macOS Big Sur beschikbaar

Houd er rekening mee dat het, zeker in het begin, niet altijd aan te raden is dergelijke software op je primaire computer te installeren. Los van het feit dat bugs roet in het eten kunnen gooien, geeft Apple ook al aan dat sommige apps en diensten nog niet helemaal goed werken. Ook kan het zijn dat hun data geen achterwaartse compatibiliteit heeft. Het bedrijf raadt verder aan om eerst met Time Machine een backup van je systeem te maken voordat je met de Big Sur bèta aan de slag gaat.

Apple is wel ietwat laat met de eerste bèta voor macOS Big Sur. Aanvankelijk stond namelijk in de planning dat die in juli zou verschijnen, maar inmiddels is de eerste week in augustus bijna achter de rug. Net zoals voor alle andere nieuwe softwareversies van Apple geldt ook hier dat Big Sur vanaf de herfst voor iedereen beschikbaar is om te downloaden. Tot die tijd kun je uit de voeten met deze bèta-versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple lanceert eerste publieke beta macOS Big Sur
Sluiten