Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 13 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ komt met nieuwe animatieserie ‘Harriet the Spy’

Apple maakt vandaag een nieuwe serie bekend voor Apple TV+. Het gaat om Harriet the Spy, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

Apple TV+ breidt flink uit met verschillende deals. Vandaag maakt het een nieuwe bekend. Het voegt de show Harriet the Spy toe. Het heeft dezelfde titel als een gelijknamig boek uit 1964 geschreven door Louise Fitzhugh.

Grote namen voor Harriet the Spy

Voor de nieuwe serie heeft Apple grote namen gestrikt. Zo is de hoofdrol van Harriet voor Golden Globe-genomineerde Beanie Feldstein, die je nu kunt zien als Monica Lewinsky in American Crime Story. Een andere rol is weggelegd voor Glee-ster Jane Lynch. Will McRobb gaat de productie op zich nemen. Hij heeft in het verleden verschillende grote kindershows geschreven zoals The Red & Stimpy Show en Doug. Recent werkte hij mee aan Costume Quest.

Harriet the Spy gaat over een elfjarig zelfstandig, avontuurlijk en nieuwsgierig meisje. Haar grote droom is om een schrijver te worden en voordat ze daaraan kan voldoend vindt ze dat ze alles moet weten. Om die kennis te vergaren is er voor haar maar een oplossing: een spion worden! Dat levert natuurlijk een hoop avonturen op.

Apple TV+ richt zich op kindertelevisie

Apple TV+ investeert flink in kinderprogramma’s. Daarvan zag het afgelopen maand de eerste resultaten. De kinderprogramma’s Ghostwriter en Peanuts in Space: Secrets of Apollo 11 wisten allebei een Daytime Emmy Award te winnen. Prijzen voor programma’s die overdag worden uitgezonden. Een bijzondere prestatie aangezien Apple TV+ minder dan een jaar bestaat.

De serie Harriet the Spy komt uit een deal die Apple eerder sloot met The Jim Henson Company. Eerder kreeg de productiemaatschappij al de opdracht voor Fraggle Rock. Eerder kondigde Apple TV+ al een samenwerking aan met Sesame Workshop, de stichting achter onder andere Sesamstraat. Ook The Maurice Sendak Foundation werkt samen met Apple TV+ en samen werken ze ook aan een nieuw programma voor de streamingdienst. Met de aandacht voor kinderen hoopt Apple TV+ een streamingdienst voor de gehele familie te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ komt met nieuwe animatieserie ‘Harriet the Spy’
Sluiten