Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 25 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple kampt met onderdelentekort en moet iPhone 12 downgraden of uitstellen

Apple gaat mogelijk de lancering van de iPhone 12 Pro uitstellen vanwege een onderdelentekort met betrekking tot het 120Hz-scherm. Het kan ook zijn dat dit tekort leidt tot het annuleren van dat type scherm, waardoor het Pro-model dus een 60Hz-display krijgt.

Dat melden displayanalist Rose Young en lekker Jon Prosser. In een tweet laat Young weten dat Apple moeite heeft met het bij elkaar sprokkelen van de benodigde onderdelen van het 120Hz-scherm van de iPhone 12 Pro. De schermen zijn wel voorradig, maar het probleem ligt bij andere onderdelen. Dat zou dus inhouden dat Apple twee opties heeft: of de Pro krijgt een 60Hz-scherm of de lancering van het model wordt uitgesteld totdat alle onderdelen leverbaar zijn. Young vermoedt dat Apple kiest voor optie één, zodat de lancering van het Pro-model van de aankomende smartphone niet (verder) vertraagd wordt.

iPhone 12 Foxxcon
Klik/tap voor groter.

iPhone 12 Pro zonder 120Hz-scherm

Waarschijnlijk loopt Apple nu tegen deze problemen aan, omdat pas laat in ontwikkeling besloten werd voor dit type scherm te gaan. Wat er nu verder gebeurt, is in feite koffiedik kijken. Apple kan bergen verzetten als het moet, maar is uiteindelijk ook afhankelijk van hetgeen aangeboden kan worden. Het zou altijd kunnen dat de iPhone 12 Pro uitgesteld wordt. Dat idee wordt versterkt door informatielekker Jon Prosser, die laat weten dat zijn bronnen melden dat Apple nog steeds 120Hz-schermen test achter de schermen. Er zou zelfs een handmatige toggle aanwezig zijn om te schakelen tussen 60 en 120 Hz, aldus Prosser.

Er wordt al lang gesproken over een iPhone 12 (Pro of Pro Max) met een 120Hz-scherm. Verschillende lekkers, waaronder Ice Universe en Max Weinbach, hebben ook een duit in het zakje gedaan en gemeld dat er zo’n iPhone in de maak is. Echter, zulke berichtgeving staat natuurlijk los van eventuele problemen die verderop in het productieproces kunnen plaatsvinden. Dat kan het gerucht deels dus nog kloppen (Apple is van plan een iPhone met een 120Hz-scherm uit te brengen), maar dan zien we daar voorlopig dus nog niets van (wanneer blijkt dat er productieproblemen zijn).

Het is een vreemde situatie voor Apple, die niet vaak zo laat nog in productie tegen dergelijke problemen aanloopt. De aankondiging wordt volgende maand en anders de maand erop verwacht, waardoor er misschien nog tijd is om de plannen terug te draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple kampt met onderdelentekort en moet iPhone 12 downgraden of uitstellen
Sluiten