Jelle van Es
Jelle van Es App Store 31 augustus 2020

Apple verwijdert Epic’s developer account op de App Store

Ah de strijd tussen Apple en Epic. Eentje die waarschijnlijk nog wel een tijdje door blijft gaan. En nu heeft het bedrijf uit Cupertino een nieuwe stap gezet in de strijd.

Apple heeft namelijk Epic’s developer account op de App Store verwijdert. Dat betekent dat alle games die Epic Games op de App Store heeft uitgebracht zijn verwijderd. Natuurlijk is Fortnite daarbij de belangrijkste titel, maar zeker niet de enige game. En daardoor is de spanning tussen beide partijen nog lang niet uit de lucht.

Apple trapt Epic Games van de App Store

In een verklaring tegenover 9to5Mac liet Apple weten teleurgesteld te zijn dat ze het account van Epic Games op de App Store hebben moeten verwijderen. Volgens hen hebben ze jarenlang goed samengewerkt met het bedrijf. Daarbij hield het bedrijf zich ook keurig aan de regels van de App Store, tot aan de befaamde update van Fortnite en de strijd die daarop volgde. En nu zou men bij Epic Games meerdere updates voor Fortnite hebben ingediend voor de App Store. Het zou zo vaak zijn gebeurd, dat de banden nu verbroken zijn. Apple hoopt in de toekomst wel weer samen te werken.

Tim Sweeney van Epic Games had een andere kijk op de actie van Apple, zoals je in de bovenstaande tweet kunt lezen. Volgens hem had Apple deze stap niet hoeven te nemen, maar koos het er voor om deze koers te varen.

Unreal Engine blijft bestaan

Ondanks deze strijd heeft Epic Games nog wel de mogelijkheid om de Unreal Engine uit te brengen voor games die op de App Store daar gebruik van maken. Andere games zouden dus geen last hebben van deze durende strijd.

Reageer op artikel:
Apple verwijdert Epic’s developer account op de App Store
Sluiten