Apple-CEO Tim Cook is nu meer dan een miljard dollar waard

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
Tim Cook Apple
(Afbeelding: ANGELA WEISS / AFP)

Het gaat goed met Apple en dat merk topman Tim Cook. Hij ziet zijn vermogen voor het eerst boven de miljard dollar uitstijgen.

Als topman van Apple verdien je natuurlijk aardig. Toch is het klein bier voor Tim Cook. Vooral de aandelen van het bedrijf die hij krijgt als CEO leggen hem geen windeieren. Doordat de koers van Apple afgelopen week met vijf procent is gestegen ziet hij zijn vermogen nu voor het eerst boven het miljard stijgen.

Het salaris van Tim Cook

Het salaris van Tim Cook is goed te noemen. Hij is de CEO die het op twee-na-hoogste salaris ontvangt in de Verenigde Staten. Alleen Tesla’s Elon Musk verdient nog meer. Per jaar verdient hij ‘maar’ 3 miljoen dollar aan vast salaris. Daarnaast krijgt hij ook nog een bonus van ongeveer 7,7 miljoen dollar. Het grootste deel van zijn honorarium krijgt Cook uitgekeerd in aandelen. In 2019 was dat voor een waarde van 122,2 miljoen dollar. Juist die aandelen leggen hem geen windeieren, want ondanks de coronacrisis staan ze nu flink in de plus.

Een vermogen boven het miljard

De koers van Apple staat nu zelfs op het hoogste punt ooit. Eén aandeel in het bedrijf is op het moment van schrijven 450,8 dollar waard. In totaal is het bedrijf nu bijna 2 biljoen waard. In al die jaren dat Cook inmiddels CEO is, heeft hij flink wat aandelen mogen ontvangen. Bloomberg berekende het vermogen van Apple CEO. Volgens het medium heeft hij op dit moment 847.969 aandelen in het bedrijf. Dat is goed voor een waarde van ongeveer 382 miljoen dollar. Zijn eerdere aandeelverkopen en andere inkomsten zijn goed voor zo’n 650 miljoen dollar. Als je die twee bij elkaar optelt komt Cook dus boven het miljard uit.

Eén miljard aan vermogen voor Cook is niet veel als je het vergelijkt met de CEO’s van andere grote techreuzen in de Verenigde Staten. Zo hebben Jeff Bezos en Mark Zuckerberg natuurlijk een veelvoud. Zij hebben veel meer aandelen aangezien zij de oprichters van die bedrijven zijn. Desalniettemin is het een prima bedrag voor iemand die in loondienst is.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  dakdekker

  Het is hem gegund!

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  zeker zeker

 • Profielfoto
  interFACE

  Mozeskriebel, wat een hoop slordigheden weer in je artikeltje. Het halen van het dagelijkse quotum is belangrijker (lees: advertentie-inkomsten) dan het eventjes rustig nalezen en je slordigheden aanpassen.

  Prutsers.

  Wat eigenlijk erger is, is het feit dat dit inmiddels jaren tegen jullie wordt gezegd. Doe er iets mee. Care about your comunity.

 • Profielfoto
  Di May

  ” comunity ” ? ? ?

   

 • Profielfoto
  Di May

  Ik weet niet of het voor sommige karakters
  nog veel uitmaakt of ze nu 1 of 2 miljard
  op d’er rekening staan hebben.

  Ik denk niet dat het echt veel
  scheelt in hun ‘geluksgevoel’.

 • Profielfoto
  donut

  Een systeem waarin particulieren 1 miljard kunnen verdienen, terwijl andere werkende mensen 3 banen nodig hebben om rond te komen deugt niet.

  Ik zou zeggen 90% belasting, en laat de regering die zich wel verantwoordelijk voelt voor de arme mens dit geld goed besteden.

   

 • Profielfoto
  Di May


  regering die zich wel verantwoordelijk
  voelt voor de arme mens

  Mooie gedachte.

  Helaas heb je met het ‘mensbeest’ te doen.

  Wat een ‘work in progress’ is,
  sukkelend van bestialiteit
  naar humaniteit.