Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 augustus 2020

Apple Card krijgt toegewijde checkoutknop in online winkel van Apple

Apple Card-kaarthouders krijgen een speciale behandeling op de website van Apple, wanneer ze iets willen kopen in de online winkel. Er is namelijk een knop toegevoegd die betalingen via de Card veel gemakkelijker maken, waardoor afrekenen echt een peulenschil is.

Dat schrijft 9to5Mac. In de online winkel van Apple kun je betalen met een creditcard, de Apple Pay of bijvoorbeeld PayPal. Als eigenaar van de betaalkaart van Apple wordt het je nu heel gemakkelijk gemaakt daarmee te betalen. Deze optie is beschikbaar voor alle producten die je aantreft op de website van Apple. Je kunt het volledige bedrag er meteen mee betalen. Ook zijn er al producten die je kunt betalen middels maandelijkse aflossingen, die dan eveneens via de Card geregeld worden. Gemakkelijk voor kaartenhouders en natuurlijk een mooie optie voor Apple in het algemeen.

Apple Card op Apple-site
Klik/tap voor groter.

Extra knop voor de Apple Card

Je kunt natuurlijk zeggen dat Apple hiermee een gebruiksvriendelijke optie aanbiedt voor klanten. Maar in feite is het een slimme marketingtruc om mensen de Apple Card te laten gebruiken. Je was namelijk al in staat de Card als betaaloptie te selecteren, maar daarvoor moest je nog een paar stappen uitvoeren. Die stappen zijn nu dus weggehaald door het aanbieden van de dedicated knop op de winkelpagina.

Apple is de laatste tijd wat agressiever geworden als het gaat om het pushen van de Apple Card. Door zijn eigen betaalkaart nu prominent in beeld te brengen, krijgt het bedrijf misschien meer marktaandeel op de markt voor creditcards. Dit is overigens niet de enige plek waar de Card flink gepusht wordt. Ook wanneer je een kaart wil toevoegen aan Apple Pay op de iPhone wordt je geconfronteerd met de mogelijkheid.

Op moment van schrijven is de kaart alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Onduidelijk is nog of Apple de Card naar andere landen wil brengen.

Reageer op artikel:
Apple Card krijgt toegewijde checkoutknop in online winkel van Apple
Sluiten