Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 17 augustus 2020

Apple breidt zijn reparatieprogramma uit voor zelfstandige winkels

Apple heeft maandag haar programma voor de reparatie van Mac-computers verruimd. Nu kunnen ook zelfstandige reparateurs aan onderdelen komen.

Apple heeft vorige maand het reparatieprogramma al verruimd. Het gaf trainingen aan zelfstandige reparatiewinkels en zorgde er ook voor dat die zaken onderdelen konden bestellen. Dit gold toen alleen voor iPhones.

Nu kun je ook je iMac en Macbook laten repareren

Nu komen ook alle Mac-computers erbij. Vroeger moesten bezitters van een iMac of Macbook naar een Apple Store of een geautoriseerde reparateur om een reparatie te krijgen met de officiële onderdelen van Apple. Dat hoeft straks niet en dus kun je overal je computer laten repareren met originele onderdelen. Voor reparaties die binnen de garantie vallen moet je wel nog steeds naar de Apple Store of een geautoriseerde reparateur.

Het veranderde beleid van het bedrijf komt jaren naar een strijd met verschillende winkels. Zij waren boos omdat alleen grote zaken reparaties konden uitvoeren voor Apple. Het programma om er deel van uit te maken was volgens hen te duur om winstgevend te zijn, meldt Reuters.

Gratis trainingen door Apple en originele onderdelen

Met het nieuwe beleid van de fabrikant komt daar dus verandering in. Apple gaat gratis trainingen geven aan zelfstandige reparatiewinkels om reparaties buiten de garantietermijn te kunnen doen. Bovendien kunnen zij ook de originele onderdelen bestellen.

Na de Verenigde Staten heeft Apple dit beleid inmiddels verruimt naar Canada en Europa. Ook in Nederland is het nu dus mogelijk om ergens anders je Macbook of iMac te laten repareren. Dat is goed nieuws, want met meer keuze komt er ook meer concurrentie. Dat kan de prijs alleen maar ten goede komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt zijn reparatieprogramma uit voor zelfstandige winkels
Sluiten