Jelle van Es
Jelle van Es App Store 10 augustus 2020

Apple Arcade voegt ‘Game of Thrones: Tale of Crows’ toe aan het aanbod

Met de Apple Arcade betaal je een vast bedrag per maand en dan krijg je toegang tot allemaal games. Een tijd geleden liet Apple weten vooral grote games op het platform te willen hebben. Met Game of Thrones: Tale of Crows heb je in elk geval een game die opvalt dankzij de naam.

Want met een naam als Game of Thrones: Tale of Crows denk je natuurlijk aan de succesvolle serie op HBO (op het laatste seizoen dan). Toch lijkt de game niet zo spectaculair te zijn als de serie die veel fans kent.

Maak kennis met Game of Thrones: Tale of Crows op de Apple Arcade

Game of Thrones: Tale of Crows voor de Apple Arcade wordt beschreven als een real time idle game. Dat betekent dat de tijd in de game verstrijkt, ook al speel je het niet. In de game ga jij aan de slag als een lid van de Night’s Watch. Deze groep moet het continent Westeros beschermen van de gevaren die zich achter The Wall bevinden. Een enorme muur van ijs. En om dat gevaar in kaart te brengen, moet je zo nu en dan op expeditie gaan voorbij The Wall, naar het noorden van het continent.

Wanneer je op zo’n expeditie gaat in Game of Thrones: Tale of Crows, dan voltrekt die zich in real time. Dat betekent dus dat er dingen kunnen gebeuren in de game terwijl jij net in een videocall zit. Je krijgt dan een bericht op je iPhone en dan is het maar te hopen dat je tijd hebt om in te grijpen tijdens de expeditie. De game lijkt zich overigens wel af te spelen voor de gebeurtenissen uit de populaire serie. De Night’s Watch werd namelijk al 800 jaar voor de komst van Jon Snow opgericht en zodoende kan de ontwikkelaar een verhaal neerzetten die losstaat van de reeks, terwijl het tegelijkertijd gebruik maakt van de populaire naam. Sim!

Probeer het zelf

Mocht je er zin in hebben, dan kun je Game of Thrones: Tale of Crows nu dus downloaden op de Apple Arcade.

Reageer op artikel:
Apple Arcade voegt ‘Game of Thrones: Tale of Crows’ toe aan het aanbod
Sluiten