Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 12 augustus 2020

Apple lanceert mogelijk een 4G-variant van de iPhone 12 in 2021

Nog altijd verwachten we eind september, begin oktober de aankondiging van de iPhone 12. Daarvan hebben we nu al meerdere keren de geruchten gehoord dat er verschillende modellen gaan komen. Maar nu lijkt het er op dat een 4G-variant pas later komt.

Dat is althans hetgeen dat de Wedbush Securities-analisten Daniel Ives, Strecker Backe en Ahmad Khalil verwachten en is opgepakt door Business Insider. Voor die analyse kijken ze naar de Aziatische productie en hoe die loopt.

4G-variant van de iPhone 12 in 2021

Door naar die productie te kijken, verwachten zij nu dat we eind dit jaar voor 5G-modellen van de iPhone 12 te zien krijgen. Dat zou op zich het model zijn die door de early adapters toch wel opgepikt gaan worden. Volgens Ives komt een goedkopere 4G-variant pas in februari voor hen die wel een nieuw model willen maar niet de hoofdprijs willen betalen. En als het gaat over de nieuwe modellen, dan is het de verwachting dat deze niet duurder gaan worden dan de huidige iPhone 11 en iPhone 11 Pro-modellen. Dat terwijl je te maken hebt met extra mogelijkheden op het gebied van verbinding. Wellicht dat dat weer te maken heeft met het verhaal dat het nieuwe model met minder accessoires in het doosje geleverd wordt.

iPhone 12 concept (klik/tap voor groter).
iPhone 12 concept

De iPhone 12 4G zou naar verwachting een prijs van zo’n 800 dollar gaan krijgen. Daarmee valt hij dus tussen de 5G-modellen en de huidige iPhone SE. De keuze voor deze aanpassing zou te maken kunnen hebben met de huidige problemen waar we mee te maken hebben en de verwachte recessie als gevolg van de coronacrisis. Daardoor zouden consumenten niet meer de mogelijkheid hebben om heel makkelijk grote bedragen aan nieuwe smartphones.

Nog altijd vier modellen

Ondanks deze verwachting, is het nog steeds de bedoeling dat er straks vier verschillende modellen van de iPhone 12 komen. Deze komen in de groottes van 5,4, 6,1 en 6,7 inch, waarbij de 6,1-versie in twee varianten komt. Het verschil zit hem dan in de camera die er bij geleverd wordt

Reageer op artikel:
Apple lanceert mogelijk een 4G-variant van de iPhone 12 in 2021
Sluiten