Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 20 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple groeit in recordtempo en is nu 2 biljoen dollar waard

Apple is het eerste bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis dat een marktkapitalisatie van 2 biljoen dollar heeft. Het is een arbitraire doch belangrijke mijlpaal, aangezien die laat zien hoe het techbedrijf – ondanks het coronavirus – toch groei heeft kunnen laten zien.

Wanneer je het net even in een ander licht bekijkt, dan is de prestatie bewonderenswaardig. Ongeveer twee jaar geleden had het bedrijf namelijk een marktkapitalisatie van één biljoen dollar. Dat betekent dus dat de iPhone-maker zijn waarde binnen 24 maanden in essentie verdubbeld heeft. Apple is overigens niet het enige bedrijf dat zo waardevol is. Saudi Aramco, een gigant in de gas- en olie-industrie, deed dat al eerder. Het bedrijf tikte die waarde in december 2019 aan, maar sinds die tijd gaat het daar bergafwaarts terwijl de prijzen van de aandelen wankelen. Op 4 augustus jongstleden ging de iPhone-maker het bedrijf voorbij.

iPhone 12 Apple Store
Klik/tap voor groter.

Apple-aandelen zijn veel geld waard

Een aandeel van Apple is momenteel 467,77 dollar waard, aldus de Financial Times. De vraag is nu hoe lang het bedrijf die waarde kan vasthouden. De kans is namelijk groot dat die waarde snel weer onder de grens van 2 biljoen dollar zit, zeker met alle variabelen van vandaag de dag waar niemand echt invloed op heeft.

Aandelen in een bedrijf als Apple hebben is vaak een goede keuze (geweest), maar in de afgelopen zeven maanden presteerde het bedrijf niet eerder zo goed. De waarde per aandeel steeg zo’n vijftig procent, ondanks de chaos die veroorzaakt werd door covid-19. De goede cijfers en het vertrouwen van handelaren komen natuurlijk ergens vandaan. Eerder meldde Apple namelijk al tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dat het bedrijf een omzet van 59,7 miljard dollar behaalde. Dat is elf procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Ondertussen zit Apple wel in moeilijk vaarwater. Niet alleen hijgt een antitrustcommissie zich over Apple (en andere Amerikaanse tech- en internetgiganten), ook heeft het bedrijf het aan de stok met Fortnite-maker Epic Games. Bovendien kan president Trump het de iPhone-maker ook heel moeilijk maken in China, wanneer WeChat uit de App Store verdwijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple groeit in recordtempo en is nu 2 biljoen dollar waard
Sluiten