Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 28 augustus 2020

Analist: iPhone 12 ondanks afwezigheid lader en EarPods duurder dan iPhone 11

Analisten, ook van TrendForce, verwachten dat de iPhone 12 later dit jaar gelanceerd wordt zonder lader en earbuds. Maar dat betekent niet dat die winst naar consumenten gaat, aangezien Apple voornemens is de prijzen te verhogen. De 12-serie wordt naar verluidt duurder dan de iPhone 11-serie.

TrendForce heeft voor zijn voorspelling gekeken naar verschillende berichten en verwachtingen voor de iPhone 12-serie. Uit die berichtgeving komt onder meer naar voren dat Apple voornemens is geen oplader en earbuds toe te voegen aan de inhoud van de iPhone-doos. Andere analisten, zoals Ming-Chi Kuo, hebben datzelfde als een geroepen. Vermoedelijk omdat Apple een nieuwe 20W-lader los wil gaan verkopen. Het rapport van het onderzoeksbureau heeft ook alvast gekeken naar de mogelijke prijzen voor heel de 12-lijn. Die prijzen hebben we overgenomen in dit bericht.

iPhone 12
Klik/tap voor groter.

iPhone 12-lijn mogelijk duurder dan iPhone 11-lijn

Het basismodel moet ergens tussen 699 en 749 dollar kosten. De 12 Max heeft een prijs tussen de 799 en 849 dollar, de Pro waarschijnlijk ergens tussen de 1049 en 1099 dollar en de Pro Max iets van 1149 en 1199 dollar. Mochten de voorspelling enigszins kloppen, dan zien we een prijsstijging ten opzichte van de iPhone 11-lijn, die Apple vorig jaar lanceerde. Eerder werd nog gedacht dat de prijsstijging kwam door het feit dat Apple hoog inzet op 5G (de onderdelen zijn best duur), maar uit andere berichtgeving blijkt weer dat Apple toch beknibbelt op een aantal zaken.

Eerder dacht analist Ming-Chi Kuo nog dat Apple de extra kosten voor de iPhone 12 niet zou doorrekenen aan consumenten. Dat suggereerde dat de prijzen dus gelijk zouden blijven, of op z’n minst niet al te veel zouden stijgen.

Hier is het goed om te onthouden dat Apple heel goed is in het vasthouden van prijsinformatie. Heel vaak zijn prijzen die zijn gedeeld door analisten verkeerd, waardoor je dit dus met een korrel zout kunt nemen. Maar er zit vaak wel ergens een kern van waarheid in en dat is dan de verwachting dat de prijzen dit jaar zullen stijgen.

Reageer op artikel:
Analist: iPhone 12 ondanks afwezigheid lader en EarPods duurder dan iPhone 11
Sluiten