Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 6 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Day in India geeft glimp van wat toekomst in petto heeft

De eerste officiële Amazon Prime Day van dit jaar vindt later deze week in India plaats. Maar dit jaar gaat alles anders dan normaal. Bloomberg laat weten dat de Prime Day voor 2020 in India op 6 en 7 augustus plaatsvindt. Die dagen geven ons alvast een glimp in de toekomst, zodat we ons kunnen voorbereiden op allerhande veranderingen.

Dit is de eerste Amazon Prime Day sinds het begin van de pandemie, waardoor het ook niet anders kan dat er dingen aangepast zijn. De wereld draait nou eenmaal niet zo snel als voor de pandemie. Sommige dingen veranderen echter niet. Zo duurt Prime Day 48 uur en kan je tijdens de tweedaagse rekenen op fikse kortingen, nieuwe producten en meer. Achter de schermen zullen dingen voornamelijk anders gaan dan gebruikelijk. Zo is er een virtuele kamer waar mensen vanuit samenwerken, in plaats van een fysieke. Duizenden medewerkers moeten de verkopen vanuit huis in goede banen leiden.

Ondertussen gelden er strenge regels aangaande hygiëne op de werkvloer, voor de mensen die inpakken, sorteren en bezorgen.

Amazon Prime Day 2019
Klik/tap voor groter.

Amazon Prime Day in India is een proef

Bloomberg meldt dat Amazon Prime Day in India dient als een proef voor de rest van de wereld. Her en der is de kortingsperiode uitgesteld naar een later moment in 2020. Amazon India heeft in een reactie laten weten dat het leven, onderaan de streep, gewoon doorgaat. En daarom gaat Prime Day daar ook ‘gewoon’ door. Ook verkopers moeten de kans krijgen er weer bovenop te komen.

Verder moeten medewerkers rekenen op digitale trainingen via apps, aangezien trainingen in persoon afgelast zijn. Bovendien is er geen vergadering aan het begin van de shift en worden shifts zo ingedeeld dat er minder mensen op dezelfde plekken aanwezig zijn. Amazon heeft hiervoor meer dan honderd wijzigingen aangepast in het beleid, waaronder het verplichten van gezichtsmaskers en het checken van temperatuur van medewerkers.

Ook zouden er tien nieuwe fulfillment centers geopend zijn en meer dan vijftigduizend tijdelijke werknemers aangenomen zijn. Of de maatregelen effect gaan hebben op de bezorging, dat is op dit moment niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Day in India geeft glimp van wat toekomst in petto heeft
Sluiten