Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Accessoires 24 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Mogelijk AirPower prototype onthult waarom Apple dit project gecanceld heeft

De AirPower had een handige oplaadmat moeten worden voor al je Apple apparaten. Lang hebben we erop gewacht, maar in maart 2019 kwam het bericht dat het niet ging gebeuren. Volgens Apple voldeed de AirPower niet aan hun hoge eisen. Niet echt een duidelijk antwoord, maar dankzij een mogelijk prototype krijgen we nu toch nog een andere en veel specifiekere verklaring.

De video waarin het mogelijke AirPower prototype uit elkaar gehaald wordt, verscheen op de website bilibili.com. Het is niet duidelijk hoe de persoon in deze video aan het product komt en of deze daadwerkelijk afkomstig is uit een Apple fabriek. We zullen dit verhaal dus wel met een korreltje zout moeten nemen.

Prototype onder de loep genomen

In de video zien we hoe de AirPower vakkundig ontleed wordt. De draadloze oplader is opgebouwd uit verschillende lagen. Eén daarvan lijkt te bestaan uit veertien koperen spoeltjes. Deze techniek kennen we uit andere draadloze opladers. Deze zijn verdeeld over het oppervlak van de AirPower zodat je op ieder punt een iPhone of AirPods kunt opladen.

Apple AirPower prototype
Screenshot uit de video.

Verder zien we een laag die lijkt op een soort toetsenbord. Alleen is deze niet voorzien van toetsen, maar van kleine printplaatjes. Op dezelfde laag zien we ook de lightning poort voor het aansluiten van de AirPower. Alles bij elkaar lijkt de oplaadmat van Apple qua opzet niet heel anders te zijn dan andere draadloze opladers, behalve dat de AirPower een stuk complexer oogt.

Dit is mogelijk ook waar het fout is gegaan voor dit product. Hoewel Apple bij het statement blijft dat hij niet voldeed aan de hoge eisen, zijn er ook andere verhalen. De AirPower zou te ingewikkeld en complex zijn. Dit leidde tot oververhittingsproblemen en mogelijk tot te hoge kosten. Deze video van bilibili.com past in dat verhaal, al is het sterk de vraag of dit daadwerkelijk een AirPower prototype is.

De AirPower is nog niet dood

Dat de AirPower er in deze vorm niet gaat komen, is nu wel duidelijk. Maar dat betekent niet dat een draadloze oplader van Apple ten dode is opgeschreven. Zowel Ming-Chi Kuo als Jon Prosser beweren dat Apple nog steeds werkt aan de AirPower. Laatstgenoemde deelde eerder deze zomer zelfs al een afbeelding van de draadloze Apple oplader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mogelijk AirPower prototype onthult waarom Apple dit project gecanceld heeft
Sluiten