Raymon Mens
Raymon Mens Hardware 5 augustus 2020

Bug of feature? AirPods Pro ruis­onder­drukking soms spontaan aan

Er is iets bijzonder aan de hand met de AirPods Pro. Een aantal gebruikers meldt dat de draadloze oortjes van Apple soms automatisch naar de modus voor ruis­onder­drukking schakelen terwijl ze in transparantie­modus schakelen. Dit zonder tussenkomst van de gebruiker.

Wij hebben diverse berichten van lezers ontvangen en het is ons ook wel eens opgevallen. Soms wordt ruis­onder­drukking even ingeschakeld wanneer de oortjes in transparantie­modus staan. Het wordt ook vanzelf weer uitgeschakeld. Het gaat waarschijnlijk om een verborgen functie (of noem het een bug).

AirPods Pro schakelen soms automatisch

In de instellingen kun je alleen tussen de verschillende modi schakelen, maar er is niet zoiets als dynamisch switchen inschakelen. Toch doen AirPods Pro dit wel eens wanneer ze in transparantie­modus staan en er plots een hard geluid in de omgeving is. Denk aan een fluitje, schreeuwend kind, razende auto of sirene.

Dit is blijkbaar een verborgen functie van de AirPods Pro. Als de transparantie­modus een externe geluid verergert, zal de software dit proberen dit te compenseren door zelf de actieve ruis­onder­drukking te activeren. Een van de gebruikers zei zelfs dat hij het op slechts één van zijn koptelefoons opmerkte, die aan de kant waar het geluid vandaan kwam.

AirPods Pro Transparantie Ruisonderdrukking GIF
Klik/tap voor groter.

Degenen onder ons die AirPods Pro hebben, gebruiken de transparantie­modus niet of slechts af en toe. De hierboven beschreven observaties zijn daarom moeilijk te reproduceren. Als dit je eerder is overkomen, horen we graag van je in de reacties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bug of feature? AirPods Pro ruis­onder­drukking soms spontaan aan
Sluiten