Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 21 augustus 2020

Accu iPhone 12 kleiner en simpeler door mogelijke kostenbesparing

Apple probeert waarschijnlijk te voorkomen dat de prijs van de iPhone 12 veel te hoog wordt. Daarom worden er mogelijke kostenbesparingen doorgevoerd, aldus analist Ming-Chi Kuo. Eén van de kostenbesparingen wordt waarschijnlijk doorgevoerd bij de accu, die dan zo’n veertig tot vijftig procent goedkoper is.

Naar verluidt wordt de aankomende iPhone 12-lijn, die waarschijnlijk in oktober verschijnt, veel duurder vanwege de 5G-technologie aan boord. Kuo gelooft dat 5G-technologie sub-6GHz voor een toename in kosten zorgt, van ongeveer 75 tot 85 dollar. Dan hebben we natuurlijk nog de mmWave-technologie, die mogelijk nog meer gaat kosten. Mogelijk kost het Apple zo’n 125 tot 135 dollar per toestel. Het is dus niet vreemd dat Apple op andere onderdelen probeert te bezuinigen. Analist Kuo denkt dat Apple dus gaat bezuinigen op de accu, die daardoor kleiner en simpel wordt dan in de iPhone 11-lijn.

iPhone 12 Foxxcon
Klik/tap voor groter.

iPhone 12 krijgt kleinere accu?

Apple kan soms de druk hoog opvoeren bij productiepartners. Leveranciers moeten er nu dus waarschijnlijk rekening mee houden dat Apple vraagt om een kleinere accu met minder lagen. De hybride batterijplaat, bestaande uit harde en zachte onderdelen, zal daardoor veertig tot vijftig procent goedkoper zijn, in vergelijking met de batterij in de iPhone 11. Echter, heel veel kosten zal het mogelijk niet besparen; de verwachting is dat dit slechts een klein onderdeel van de te verwachten besparingen is.

Kuo verwacht verder dat Apple het in de toekomst nog bonter wil maken met het S-model van de iPhone 12. De accu in die telefoon krijgt mogelijk alleen een zachte plaat, waardoor er nog eens dertig tot veertig procent bespaard kan worden (in vergelijking met de te verwachten kostenbesparing van de iPhone 12).

Eerder oefende Apple al druk uit op de printplaatleveranciers van de AirPods. Daardoor daalde de gemiddelde prijs voor de platen in de AirPods 2 met 25 tot 35 procent sinds de eerste helft van het jaar.

Reageer op artikel:
Accu iPhone 12 kleiner en simpeler door mogelijke kostenbesparing
Sluiten