Accu iPhone 12 kleiner en simpeler door mogelijke kostenbesparing

Door: Wesley Akkerman - 9 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Apple probeert waarschijnlijk te voorkomen dat de prijs van de iPhone 12 veel te hoog wordt. Daarom worden er mogelijke kostenbesparingen doorgevoerd, aldus analist Ming-Chi Kuo. Eén van de kostenbesparingen wordt waarschijnlijk doorgevoerd bij de accu, die dan zo’n veertig tot vijftig procent goedkoper is.

Naar verluidt wordt de aankomende iPhone 12-lijn, die waarschijnlijk in oktober verschijnt, veel duurder vanwege de 5G-technologie aan boord. Kuo gelooft dat 5G-technologie sub-6GHz voor een toename in kosten zorgt, van ongeveer 75 tot 85 dollar. Dan hebben we natuurlijk nog de mmWave-technologie, die mogelijk nog meer gaat kosten. Mogelijk kost het Apple zo’n 125 tot 135 dollar per toestel. Het is dus niet vreemd dat Apple op andere onderdelen probeert te bezuinigen. Analist Kuo denkt dat Apple dus gaat bezuinigen op de accu, die daardoor kleiner en simpel wordt dan in de iPhone 11-lijn.

iPhone 12 Foxxcon
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: MobileNewser)

iPhone 12 krijgt kleinere accu?

Apple kan soms de druk hoog opvoeren bij productiepartners. Leveranciers moeten er nu dus waarschijnlijk rekening mee houden dat Apple vraagt om een kleinere accu met minder lagen. De hybride batterijplaat, bestaande uit harde en zachte onderdelen, zal daardoor veertig tot vijftig procent goedkoper zijn, in vergelijking met de batterij in de iPhone 11. Echter, heel veel kosten zal het mogelijk niet besparen; de verwachting is dat dit slechts een klein onderdeel van de te verwachten besparingen is.

Kuo verwacht verder dat Apple het in de toekomst nog bonter wil maken met het S-model van de iPhone 12. De accu in die telefoon krijgt mogelijk alleen een zachte plaat, waardoor er nog eens dertig tot veertig procent bespaard kan worden (in vergelijking met de te verwachten kostenbesparing van de iPhone 12).

Eerder oefende Apple al druk uit op de printplaatleveranciers van de AirPods. Daardoor daalde de gemiddelde prijs voor de platen in de AirPods 2 met 25 tot 35 procent sinds de eerste helft van het jaar.

Macrumors

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Geert

  Wat gaat dit concreet betekenen voor de levens- en gebruiksduur van de batterij?

 • Profielfoto
  hansz

  Voorlopig zijn het geruchten maar als het wel zo is dan kan dat net zo goed zijn omdat de 5G techniek energiezuiniger is dan 4G. Helaas wordt dat nergens vermeld.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Minder whitespace in het os bespaart zeker geen geld? ?

 • Profielfoto
  Night

  Krijgen we dan dezelfde batterij-ervaring als gebruikers van de Samsung Galaxy een tijdje terug?  ?

 • Profielfoto
  Frans

  Als ik een premium telefoon koop verwacht ik dat die van premium onderdelen gemaakt is. We gaan het zien, maar als de accu van de kleinste 12 slechter uit de reviews komt dan die van de (nieuwe) SE, dan weet ik wel hoe ik kosten ga besparen.

 • Profielfoto
  Frans

  iAmRenzo op 21 augustus 2020 16:01
  Minder whitespace in het os bespaart zeker geen geld? ?

  Integendeel, dan hoeven klanten niet meer zo’n grotere (duurdere) iPhone te kopen en dat kost Apple dan meer geld.;-)

 • Profielfoto
  Milez

  Sinds de eerste iPhone is er een klacht waarover bijna alle gebruikers het eens zijn: hoe vaak je de batterij moet opladen. Apple heeft dat nog nooit ernstig genomen en het lijkt er niet op dat daar nu verandering in komt.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik sluit me aan bij Milez. Sterker nog. De iphone die ik dit jaar ga kopen hangt in de eerste plaats af van de batterijduur.

 • Profielfoto
  donut

  Onlogisch artikel- je gaat niet op een essentieel onderdeel van 15-30 euro besparen op een telefoon van 1000 euro en met … met 2.000.000.000.0000 op de bank. Het is ook nog eens je belangrijkste product.