Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 7 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Where the Wild Things Are’ nieuwe serie op Apple TV+

Apple blijft bouwen aan de uitbereiding van haar streamingdienst Apple TV+. ‘Where the Wild Things Are’ wordt de nieuwste toevoeging.

Apple investeert flink in Apple TV+. Hoewel het aanbod op dit moment niet heel groot is, doet Apple er alles aan om dat te veranderen. De laatste maanden kondigt Apple dan ook in rap tempo nieuwe films en series aan voor Apple TV+. Het moet ervoor zorgen dat de klanten meer te kiezen hebben, zodat ze ook na hun gratis proefperiode de streamingdienst trouw blijven.

Apple TV+ gaat zich nog meer op kinderen richten

Het is dan ook geen verrassing dat er vandaag een nieuwe serie voor Apple TV bekend is. Het heeft de rechten verworven van ‘Where the Wild Things Are’, meldt The Hollywood Reporter. Het heeft hiervoor een deal gemaakt met The Maurice Sendak Foundation dat de rechten van het boek van de gelijknamige schrijver. De overeenkomst gaat dan ook verder met de verfilming van het boek. De stichting gaat verschillende kinderprogramma’s voor Apple TV+ maken met als basis de boeken en prenten van Sendak. Zo moet het een platform voor de hele familie worden.

Het is niet de eerste overeenkomst om het aanbod op Apple TV+ voor kinderen uit te breiden. Eerder sloot de techgigant al deals met de Jim Henson Company. Dat bedrijf gaat helpen bij producties als Fraggle Rock, Ghostwriter en Peanuts.

Ook andere streamingdiensten kijken naar de jongere doelgroep

Apple is niet de enige die ziet dat kinderen een belangrijke doelgroep zijn voor een streamingdienst. Na de komst van Disney+ zijn ook andere streamingdiensten wakker geworden en richten ze zich steeds meer op kinderen. Zo sloot Netflix een deal van 1 miljard dollar om de rechten te krijgen van 16 titels van schrijver Roald Dahl. Ook Amazon heeft verschillende programma’s die speciaal bedoeld zijn voor de jongere kijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Where the Wild Things Are’ nieuwe serie op Apple TV+
Sluiten