WhatsApp op je iPad: dit is de snelste en makkelijkste manier

Door: Thomas Aalderink - 12 reacties
(Afbeelding: WhatsApp / Bewerking: OMT)

In de afgelopen jaren waren er regelmatig geruchten dat WhatsApp naar de iPad zou komen. Helaas is dit nog steeds geen werkelijkheid geworden. Het is dus nog steeds niet mogelijk om te appen op je iPad. Tenzij je gebruikt maakt van deze snelle en gemakkelijk omweg.

Er zijn namelijk verschillende manieren om toch gebruik te maken van WhatsApp op je iPad. Bij de meeste opties moet je daarvoor een een extra app downloaden en die zijn vaak niet gratis. Daarnaast zijn ze vaak ook niet zo eenvoudig als je eigenlijk zou willen. Gelukkig is er nog een andere manier om de populaire chat applicatie op je iPad te zetten.

Zo zet je WhatsApp op je iPad

Sinds de komst van Web WhatsApp heb je namelijk bijna niks meer nodig. De enige benodigdheden zijn een iPad met internet en een iPhone (of ander merk smartphone) met daarop WhatsApp. Dat is alles. Hoe je de populaire berichten app vervolgens op je iPad zet, lees je hieronder.

Stap 1: open Web WhatsApp

Open je favoriete browser (Safari, Google Chrome, etc.) en ga via deze link naar Web WhatsApp. Als het goed is zie je nu uitleg hoe je WhatsApp op je computer gebruikt. Krijg je iets anders te zien, probeer dan de desktopversie van deze pagina te openen. Tik om dit te doen op het deel-icoontje rechtsboven en dan op ‘Vraag om desktopversie’. Werkt het nog steeds niet? Wis dan je cookies en cache via het menu Instellingen → Safari → Wis geschiedenis en websitedata, en probeer het opnieuw.

Stap 2: koppel je iPhone

Volg de uitleg die op het scherm verschijnt. Hier heb je dus een iPhone of andere smartphone met WhatsApp voor nodig. Hierop ga je binnen WhatsApp naar de instellingen en selecteer je ‘WhatsApp Web.’ vervolgens wordt de camera geopend. Deze gebruik je om de QR code te scannen. Wanneer je dit gedaan hebt, wordt je WhatsApp aan je iPad gekoppeld. Vervolgens verschijnen al je gesprekken en groepen op je iPad.

Web WhatsApp op je iPad
Web WhatsApp op je iPad (Afbeelding: WhatsApp / Bewerking: OMT)

Stap 3: maak een snelkoppeling op je iPad

Je bent nu klaar om te appen op je iPad, maar je kunt het jezelf nog makkelijker maken door de webpagina aan je homescreen toe te voegen. Zo lijkt het alsof de groene app daadwerkelijk op je iPad staat. Je hoeft dan dus niet meer iedere keer naar je browser om een bericht te versturen. Dit doe je door Web WhatsApp te openen in je browser en op deel-icoontje te tikken. Scroll naar beneden en klik op ‘Zet op beginscherm’. Vervolgens verschijnt de snelkoppeling op je homescreen.

Nadelen van WhatsApp op je iPad

Hoewel het versturen van berichten prima werkt, is deze manier om WhatsApp te gebruiken op je iPad niet perfect. De app die je op je iPhone gebruikt heeft veel meer mogelijkheden en opties. Daarnaast krijg je op je iPad ook geen pushmeldingen. Je moet deze methode dan ook meer zien als een handige aanvulling, dan als vervanging van de berichten app op je iPhone.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik gebruik de app PadChat op mijn iPad.

  Echter deze heeft een vervelende banner, die je eerst weg moet klikken

  Maar hij voldoet

 • Profielfoto
  Kevin

  Wat mij betreft gaan we gewoon weer terug naar SMS. Ik gebruik iMessage waar dat kan. Maar verbaas me erover dat Whatsapp nog steeds de norm is.

 • Profielfoto
  DGE1965

  Uh! Ik heb whatsapp al zeker 2 jaar op de iPad.

 • Profielfoto
  DGE1965

  Iets te snel gereageerd! Ook ik heb het niet op de iPad

 • Profielfoto
  bertik

  aan de auteur:  er ontbreekt driemaal de letter ‘s’ in jouw bericht:  steed, steed en vervolgen

  Een toetsenbord probleem?

 • Profielfoto
  Dapaool

  De whatsapp versie voor de iPhone werkt ook wel op de iPad, ook als je iPad niet het oorspronkelijke 06 nummer van je Whatsapp heeft. Alleen kan je hetzelfde 06 nummer niet nog eens op je mobiel naast de iPad gebruiken. En je hebt ook niet een mooie fullscreen app.

 • Profielfoto
  Pizzakoerier

  Ik blijf whatsapp een vreselijke app vinden. Het is dat je er bijna niet omheen kunt, anders zou ik alleen iMessage gebruiken, en Signal voor de niet iOS’ers.

  Het blijft toch Facebook-rommel uiteindelijk.

 • Profielfoto
  Bhzgzzbzzg

  Dapaool op 20 juli 2020 22:41
  De whatsapp versie voor de iPhone werkt ook wel op de iPad, ook als je iPad niet het oorspronkelijke 06 nummer van je Whatsapp heeft. Alleen kan je hetzelfde 06 nummer niet nog eens op je mobiel naast de iPad gebruiken. En je hebt ook niet een mooie fullscreen app.

   

  eh nee dan krijg je een foutmelding

   

 • Profielfoto
  Hydræ

  Telegram heeft applicaties voor zowel de iPad, iPhone, Mac, en zelfs voor Windows, Android, Linux en Windows Phone. Veel meer opties, overzichtelijker en werkt ook sneller. Daarbij kun je contacten toevoegen op basis van alias, in plaats van telefoonnummer.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Telegram? Als je alleen een beetje tegen jezelf wil lullen voldoet het prima, maar als je ook met andere mensen wil praten zul je toch echt naar Whatsapp moeten…

   

 • Profielfoto
  Eloy

  Deze beschreven methode werkt … een paar keer. Vervolgens weer niet. Blijft behelpen. Telegram is een veel beter alternatief, werkt op alle systemen en apparaten. En niet onbelangrijk, het is niet van Facebook!!

  Kortom Whatsapp is bagger.