WhatsApp op je iPad: dit is de snelste en makkelijkste manier

In de afgelopen jaren waren er regelmatig geruchten dat WhatsApp naar de iPad zou komen. Helaas is dit nog steeds geen werkelijkheid geworden. Het is dus nog steeds niet mogelijk om te appen op je iPad. Tenzij je gebruikt maakt van deze snelle en gemakkelijk omweg.

Er zijn namelijk verschillende manieren om toch gebruik te maken van WhatsApp op je iPad. Bij de meeste opties moet je daarvoor een een extra app downloaden en die zijn vaak niet gratis. Daarnaast zijn ze vaak ook niet zo eenvoudig als je eigenlijk zou willen. Gelukkig is er nog een andere manier om de populaire chat applicatie op je iPad te zetten.

Zo zet je WhatsApp op je iPad

Sinds de komst van Web WhatsApp heb je namelijk bijna niks meer nodig. De enige benodigdheden zijn een iPad met internet en een iPhone (of ander merk smartphone) met daarop WhatsApp. Dat is alles. Hoe je de populaire berichten app vervolgens op je iPad zet, lees je hieronder.

Stap 1: open Web WhatsApp

Open je favoriete browser (Safari, Google Chrome, etc.) en ga via deze link naar Web WhatsApp. Als het goed is zie je nu uitleg hoe je WhatsApp op je computer gebruikt. Krijg je iets anders te zien, probeer dan de desktopversie van deze pagina te openen. Tik om dit te doen op het deel-icoontje rechtsboven en dan op ‘Vraag om desktopversie’. Werkt het nog steeds niet? Wis dan je cookies en cache via het menu Instellingen → Safari → Wis geschiedenis en websitedata, en probeer het opnieuw.

Stap 2: koppel je iPhone

Volg de uitleg die op het scherm verschijnt. Hier heb je dus een iPhone of andere smartphone met WhatsApp voor nodig. Hierop ga je binnen WhatsApp naar de instellingen en selecteer je ‘WhatsApp Web.’ vervolgens wordt de camera geopend. Deze gebruik je om de QR code te scannen. Wanneer je dit gedaan hebt, wordt je WhatsApp aan je iPad gekoppeld. Vervolgens verschijnen al je gesprekken en groepen op je iPad.

Web WhatsApp op je iPad
Web WhatsApp op je iPad

Stap 3: maak een snelkoppeling op je iPad

Je bent nu klaar om te appen op je iPad, maar je kunt het jezelf nog makkelijker maken door de webpagina aan je homescreen toe te voegen. Zo lijkt het alsof de groene app daadwerkelijk op je iPad staat. Je hoeft dan dus niet meer iedere keer naar je browser om een bericht te versturen. Dit doe je door Web WhatsApp te openen in je browser en op deel-icoontje te tikken. Scroll naar beneden en klik op ‘Zet op beginscherm’. Vervolgens verschijnt de snelkoppeling op je homescreen.

Nadelen van WhatsApp op je iPad

Hoewel het versturen van berichten prima werkt, is deze manier om WhatsApp te gebruiken op je iPad niet perfect. De app die je op je iPhone gebruikt heeft veel meer mogelijkheden en opties. Daarnaast krijg je op je iPad ook geen pushmeldingen. Je moet deze methode dan ook meer zien als een handige aanvulling, dan als vervanging van de berichten app op je iPhone.

Reageer op artikel:
WhatsApp op je iPad: dit is de snelste en makkelijkste manier
Sluiten