Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 10 juli 2020

WhatsApp maakt contact klantenservice makkelijker dankzij toevoeging

WhatsApp moet het straks een stuk gemakkelijker maken voor wanneer je contact op wil nemen met de klantenservice van een bedrijf. Het bedrijf wil namelijk ook QR-codes gaan gebruiken voor bedrijven en ondernemingen, zodat klanten veilig en snel een QR-code scannen en meteen iemand aan de lijn krijgen.

De populaire berichtendienst is onlangs begonnen met het uitrollen van QR-codes voor normale gebruikers. Zo kun je heel gemakkelijk en snel in feite contactgegevens uitwisselen, zonder moeilijk te hoeven doen met nummers. Wanneer iemand je zijn of haar QR-code laat zien (in het echt of digitaal) en jij die code scant met je eigen smartphone, dan wordt dat contact automatisch toegevoegd aan WhatsApp. De functie werd enkele maanden getest voordat die officieel uitgerold werd. En nu wil het bedrijf dus een stapje verdergaan door zakelijke gebruikers dezelfde functie aan te bieden.

WhatsApp biedt QR-codes aan voor bedrijven. (Afbeelding: WhatsApp)

WhatsApp en QR-codes

De functie moet op een soortgelijke manier werken. Wanneer je als klant in contact wil komen met een bedrijf, dan scan je een QR-code. Die code kan op het bonnetje, maar ook op een website, op de deur van een winkel of kaartje staan. Je hoeft zodoende geen nummer in te vullen. Zakelijke gebruikers die hier gebruik van willen maken kunnen een standaardbericht instellen om iemand te verwelkomen. Hiervoor moeten ze wel gebruikmaken van de WhatsApp Business-app, natuurlijk, aangezien dergelijke functionaliteit niet in de consumentenversie zit.

Sommige eigenaars van kleine ondernemingen bieden al een soortgelijke service aan door van de huidige QR-codes gebruik te maken. Echter, die functie is oorspronkelijk bedoeld voor consumenten (oftewel: je moet de zakelijke app gebruiken, want anders verdient Facebook niets). De nieuwe QR-codefunctie voor WhatsApp Business is straks beschikbaar voor iedereen die gebruikmaakt van de dienst. Als klant hoef je de zakelijke versie van de chatapp natuurlijk niet te gebruiken: je gebruikt gewoon de versie die nu al op je smartphone staat.

Reageer op artikel:
WhatsApp maakt contact klantenservice makkelijker dankzij toevoeging
Sluiten