Weekend poll: vervang jij Mail en Safari door andere standaard-apps in iOS 14?

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Safari Chrome iOS iPhone 16x9
(Afbeelding: Apple en Google, montage: OMT)

Met iOS 14 laat Apple je een andere app als standaard browser of e-mailclient kiezen. Safari maakt desgewenst plaats voor Chrome of Firefox wanneer je een link opent. Hetzelfde geldt voor Mail: je kunt een andere e-mailclient kiezen die wordt gestart om e-mail te openen en te schrijven.

Apps die Mail en Safari willen vervangen, hebben goedkeuring van Apple nodig. Dat is om te zorgen dat deze nieuwe mogelijkheid niet tot misbruik leidt. Ben jij van plan Mail of Safari op je iPhone of iPad te vervangen door andere standaard-apps? Stem in onze weekend poll!

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik kan mij geen functie bedenken die een andere iOS browser heeft die ik zou willen.. wat mail betreft gebruik ik al jaren Spark en dat zal zo blijven.

 • Profielfoto
  Qapla

  Mogelijks

 • Profielfoto
  gipsman

  Misschien de mail app, als er een vèèl beter alternatief is. Spark IS beter, maar er zijn privacy issues ( gratis nietwaar), Newton is al 2x van eigenaar veranderd en loopt daardoor achter in de ontwikkeling terwijl het eerst een super alternatief was. Ik heb er nog enkele andere geprobeerd, maar je wordt het gedoe met app specific wachtwoorden en allerlei settings snel beu. Het app specific wachtwoord voor thirdparty mail apps moet weg zonder dat privacy er onder lijdt. Moet toch kunnen? Lijkt in tegenspraak met wat ik zei over Spark, maar apple kan ook gewoon zeggen dat apps die privacy niet garanderen ( meestal de gratis apps) geen alternatief voor de mail app kunnen zijn. Dan zijn WIJ ( de klant) van het gedoe af.

  Wat Safari betreft: dat is voor mij geen issue.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik koop Apple vanwege de veiligheid.

 • Profielfoto
  hansz

  Ik gebruik het liefst de standaard apps van Apple. Over het algemeen functioneren deze ruim voldoende voor mij. Android hou ik zoveel mogelijk buiten de deur, niet omdat het niks zou zijn maar puur omdat ik vind dat Google te veel zijn best doet om je te kunnen blijven volgen. Is het niet linksom, dan maar rechtsom en met of zonder toestemming. Ik heb dan ook helemaal niks van Google op mijn toestel, zelfs niet zoekmachine. Helaas bestaan er ook veel apps die tegenwoordig je gegevens verzamelen zonder je toestemming, ook een rede om zoveel als mogelijk is, bij de standaard apps te blijven.

 • Profielfoto
  onemorevaral

  Ik ga zeker van Safari naar Firefox (net als op m’n Mac), mail maakt me niet uit, gebruik ik nauwelijks.

 • Profielfoto
  wullie

  Ik denk dat ik Brave meer ga gebruiken als browser. De mail-app voldoet (voor mij) prima

 • Profielfoto
  pmvoorza

  Er mist een keuzemogelijkheid: ik heb de standaard app al vervangen. Ik gebruik al jaren Spark op de Macbook; in IOS en in IpadOS en dat gaat niet veranderen.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik gebruik Yahoo en ben blij dat ik nu hun eigen mail app als standaard kan instellen. Browser veranderen heeft m.i. op iOS zo goed als geen zin omdat alles toch WebKit als engine gebruikt en met de UI/UX van Safari is niks mis…

 • Profielfoto
  QProphecy

  Firefox en Outlook

 • Profielfoto
  monty python

  Privacy en veiligheid, voor mij belangrijker dan een of andere toeter of een bel die een andere app meer heeft. Ik blijf dus bij de bestaande apps.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Graag geen track of trace of gepersonificeerde adv of coockies die nu uitkunnen. Graag standaard uit in de browser. Altijd uit tenzij..

  Dus. Inderdaad mogelijk vervangen.