Weekend poll: heb je een slimme speaker in huis?

Door: Raymon Mens - 24 reacties
(Afbeelding via: BI)

De afgelopen jaren was de strijd om de huiskamer duidelijk merkbaar. Google, Amazon, Sonos, Apple en andere merken, brachten zo snel mogelijk slimme speakers op de markt. Terwijl Google en Amazon vaart maken, staat Apple’s HomePod een beetje stil en ziet Sonos het vooral als een leuke extra.

Nu de markt verdeeld lijkt te zijn, vragen wij ons af: was de slimme speaker een kortdurende hype, of een blijver? En heb jij er een in huis? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, en ik gebruik ZE volop

  Drie stuks (kamer/eetkamer, keuken, badkamer).

 • Profielfoto
  Romper

  …zo lang Siri de woordenschat heeft van een peuter dan wel ‘verstandelijk beperkt’ is kan ík eea niet serieus nemen…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, kwestietje van Siri nooit of te nimmer gebruiken.

  Heb haar op de Mac ook fijn uit staan.

 • Profielfoto
  Twijfelaar

  Hoe dom kun je zijn om al je gegevens uit te leveren aan de grote Amerikaanse tech bedrijven.

  Over 10 jaar zullen we met verbijstering terug kijken, hoe makkelijk wij zijn omgegaan met onze privacy.

  Lees het boek van Marleen Stikker: Het internet is stuk!

  https://www.singeluitgeverijen.nl/auteur/marleen-stikker/

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik weet exact welke gegevens ik uitwissel met de grote jongens.

  En mag ik a.u.b. zelf die keus maken om dat wel of niet te doen?

 • Profielfoto
  Patrik

  Alles wat nog kan meeluisteren in huis staat af en anders wordt het niet gekocht. Vreselijke gedachte. Binnenkort nieuwe Sonos speakers, ook zonder de luister functies.

 • Profielfoto
  Patrik

  Hetzelfde als met cookies. Als ik het niet kan weigeren of uitzetten gebruik ik het niet. Wordt bij sommige soms 3 jaar al je gegevens gedeeld met soms 500 partijen. Helemaal klaar mee. Het internet is echt verschrikkelijk geworden!!

 • Profielfoto
  Henk_R

  Ik heb m gewonnen. Maar gebruik m weinig

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik ben simpelweg gewoon heel blij met mijn ‘dommer’ Sonos installatie.

 • Profielfoto
  Pizzakoerier

  Ik wacht nog steeds tot de HomePod in het Nederlands beschikbaar komt. Maar intussen kun je denk ik beter wachten op de volgende generatie 🤦🏼‍♂️

 • Profielfoto
  ZCase

  Hier staat een speaker van Bang & Olufsen, verkrijgbaar met en zonder Google Assistent voor dezelfde prijs. Ik heb die zonder genomen. Dan ligt er nog ergens een Nest Mini met het folie nog om de verpakking. Kwam mee met een energiecontract. Ik pak hem niet uit. De Nest thermostaat heb ik tijden geleden al van de muur gehaald toen Nest en Google versmolten. Het wordt allemaal gestuurd met iPhone en wijsvinger.

 • Profielfoto
  De Voecht Kurt

  Voor doven en slechthorenden ?

 • Profielfoto
  Charles

  Drie slimme speakers van Google. Slaapkamer, computerkamer en huiskamer. Ik gebruik ze vollop superhandig. Nee ik maak me geen zorgen dat Google meeluistert. Ik ben single dus de enige gesprekken in mijn appartement zijn mijn opdrachten aan Google.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Sonos hier, maar de slimme microfoon staat uit. Het werkt echt voor geen meter, niet met Siri en niet met Google. Dus ik gebruik ze gewoon waar ze voor bedoeld zijn: muziek luisteren, meer niet.

 • Profielfoto
  Jor1

  Superblij met mn homepods en siri!

 • Profielfoto
  plonserd

  Google Home mini in de living en Google Home hub in de keuken. De mini wordt amper nog gebruikt, de Google Home Hub is vooral een leuk fotolijstje en radio. In de keuken vooral handig als je handen vuil of nat zijn.

  Ik gebruik mijn smart home producten net omdat ik dan zo weinig mogelijk commando’s moet geven of op knoppen moet drukken. Ik kan me enorm verdiepen in automatisatie. Ik zou aan Google Assistant of Siri wel kunnen vragen om m’n veluxen op de slaapkamer te bedienen, maar ik heb veel liever dat alles vanzelf wordt geregeld op basis van temperatuur, beweging, tijdstip van de dag, mijn locatie, enz… Ik sta ‘s morgens op, er brandt een lichtje in de slaapkamer dat net fel genoeg schijnt om veilig naar de gang te kunnen. Het licht in de gang gaat vanzelf aan als het nog donker is, het licht in de badkamer staat niet te fel en de Sonos staat al te spelen, ik douche me terwijl de lichtsterkte feller wordt, en wanneer ik klaar ben in de badkamer gaat het licht en de Sonos vanzelf weer uit. Wanneer ik beneden kom is daar de Sonos aan het spelen en staan de lichten ook aan. Het deurslot is ontgrendeld en gaat weer op slot als ik weg ben. Een hele ochtend doorgekomen zonder maar 1 knoo te moeten aanraken of 1 commando te moeten uitspreken..Mijn vriendin staat iets later op en heeft ook haar eigen ochtendroutine. Als zij opstaat gaan de rolluiken en de ramen in de slaapkamer open. Die ramen bedienen zichzelf doorheen de dag om de temperatuur op peil te houden. Wanneer zij ook weg is gaan inze camera’s op “away mode” en krijgen we meldingen van wat er rond ons huis allemaal gebeurt, wanneer er iemand van ons thuis is worden die meldingen automatisch afgezet.

  Ook voor ‘s avonds hebben we een heleboel verschillende automatisaties betreffende verlichting, muziek en tv, temperatuur,… we hebben doorheen het huis ook nog een paar Hue dimmers voor dingen die wat moeilijker te automatiseren zijn, maar die worden ook heel weinig gebruikt.

  Of dat allemaal nodig is, is een andere vraag.. Maar gemakkelijk is het wel.

 • Profielfoto
  pruus

  Nou ik vind het super handig. Waarom, zoveel momenten zijn er dat je normaal even de iPad, tablet, computer voor gebruikt om zaken op te zoeken. Voorbeelden? Te over, wat is de koers van de dollar, hoe ver is het naar Deventer, hoe lang is dat rijden. Is het druk onderweg en nog veel meer. Nee telkens peilen met een tablet is er niet meer bij. En het uitschakelen en inschakelen van allerhande apparatuur hoort daarbij. Ja, Google mag weten hoe laat ik de lamp in de keuken uitdoe.

 • Profielfoto
  gipsman

  Homepods mèt siri.

 • Profielfoto
  maconly

  Sonos vorig jaar het huis al uitgegooid.

  Siri staat overal uit.

 • Profielfoto
  monty python

  Niet de minste behoefte aan. Zal voor een minderheid leuk zijn maar de overgrote meerderheid interesseert zich er volgens mij totaal niet in. Reden ook dat Apple dit grotendeels links laat liggen volgens mij. Amazon wou er meer brol door verkopen maar dat is 100% mislukt.
  Het werkt trouwens ook veel te slecht. Zelfs in de wagen en voor erg simpele commando’s het een drama. Als iets maar 60% van de tijd werkt dan is het waardeloos voor mij. Een auto die nu en dan eens start, wil je ook niet. En als het bij Google wel allemaal zo fantastisch werkte, zoals je hier altijd moet lezen, zag je er veel meer toepassingen van. Ik zie werkelijk niemand in mijn omgeving, en daar zitten heel wat techfanatici bij, dat ooit in de praktijk gebruiken. Net zoals ik nog nooit iemand in een werkomgeving zijn Microsoft Surface als tablet zag gebruiken.
  Nee, kan altijd mis zijn maar ik geloof er totaal niet in. De kunstmatig opgeklopte hype is er al een aantal jaren en er komt echt niks van.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zie werkelijk niemand in mijn omgeving, en daar zitten heel wat techfanatici bij, dat ooit in de praktijk gebruiken.

  In mijn omgeving zie ik een aardige selectie van mensen het redelijk fanatiek gebruiken. En ik spreek meerdere keren per week mensen van buiten mijn eigen kennissenkring die ook meerdere smart-toepassingen gebruiken.

  Persoonlijk gebruik ik het overal. In de auto ook dus.

  Dat je veel meer toepassingen zou zien als het goed zou werken is natuurlijk onzin. Je wordt werkelijk plat gegooid met toepassingen. Als je dat niet ziet leef je onder een steen, of interesseert het je inderdaad geen ruk.

 • Profielfoto
  xaddict

  Sonos speakers. Twee “domme”, een “slimme” waar de assistent niet gekoppeld is aangezien ik dat compleet onnodig vind.

 • Profielfoto
  monty python

  KarelWillem op 26 juli 2020 13:50

  Ik zie werkelijk niemand in mijn omgeving, en daar zitten heel wat techfanatici bij, dat ooit in de praktijk gebruiken.

  In mijn omgeving zie ik een aardige selectie van mensen het redelijk fanatiek gebruiken. En ik spreek meerdere keren per week mensen van buiten mijn eigen kennissenkring die ook meerdere smart-toepassingen gebruiken.

  Persoonlijk gebruik ik het overal. In de auto ook dus.

  Dat je veel meer toepassingen zou zien als het goed zou werken is natuurlijk onzin. Je wordt werkelijk plat gegooid met toepassingen. Als je dat niet ziet leef je onder een steen, of interesseert het je inderdaad geen ruk.

  Dank voor de alweer vriendelijke terechtwijzing, moet ergens een snaar geraakt hebben. Kan natuurlijk zijn doordat ik bedolven ben onder de talloze toepassingen dat ik ze nog nooit zag gebruikt worden. Of geen Android heb want met mij armzalige iphone leef ik nog in de jaren ‘90, technologisch gezien.
  Alle gekheid op een stokje : ik besef altijd dat ik mis kan zijn, stond zelfs vermeld. Misschien, héél misschien weet jij aan de andere kant niet altijd echt alles beter en misschien, héél misschien kan je je in een zeldzaam geval ook eens vergissen. I know, heel vreemde gedachte, maar hey, probeer eens iets nieuws.
  Oh ja, voor wie het nog niet wist, KarelWillem heeft een Android. KarelWillem heeft een Android. En i; ga het geen twee keer zeggen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Karel-Willem woont in een huis met twee zoons, die allebei een iPhone hebben.

  En de oudste zoon overtreft mij met grote stappen in zijn appartement. Daar is echt ALLES smart. Met in de basis eveneens het Google Home systeem.

  Daar heb je geen Android voor nodig dus.