Jelle van Es
Jelle van Es App Store 28 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

watchOS 7: zo gebruik je de handwas functie op je Apple Watch

We weten het allemaal: sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er heel wat dingen waar we rekening mee moeten houden. Denk daarbij aan genoeg afstand houden, mondkapjes dragen op verschillende plekken en natuurlijk je handen regelmatig wassen. Jouw Apple Watch helpt daarbij.

De Apple Watch krijgt in september een grote update met watchOS 7. Dat is dus nog wel even van ons verwijderd. Echter is er al wel een beta, die eigenlijk bedoeld is voor ontwikkelaars, maar ons nu al een goed beeld geeft van hoe Apple je wilt helpen met het goed wassen van je handen.

Was je handen met de Apple Watch

We weten inmiddels wel dat we goed onze handen moeten wassen, maar uit onderzoek is gebleken dat we dat niet helemaal doen zoals het zou moeten. Maar liefst 95 procent houdt zich niet aan de voorschrift van de World Health Organization (WHO). Dat komt omdat we onze handen te snel wassen, bijvoorbeeld geen zeep gebruiken of er helemaal een potje van maken en er voor kiezen om de handen volledig niet te wassen. Lekker dan. Wat dat betreft is een handenwastool op de Apple Watch niet zo heel erg gek. En zo activeer je het wanneer je de beta gebruikt of in de toekomst de update binnenhaalt.

Was je handen (Afbeelding: Macrumors)

Op de website MacRumors heeft men een mooi overzicht gemaakt van hoe je dat precies doet. Ten eerste moet je op de Apple Watch met watchOS 7 naar je settings gaan. Vervolgens kies je daar voor de optie Handwashing. Bij de timer zet je het bekende bolletje op groen en kun je wanneer je het wilt ook herinneringen instellen. Vervolgens herkent je smartwatch dat je je handen inwrijft in combinatie met het geluid dat lopend water maakt en begint de timer lopen.

Goed wassen

Uiteindelijk moet dit er voor zorgen dat je beter omgaat met je handen wassen. En je kunt in de Health App op je iPhone vervolgens je statistieken bijhouden over hoe goed en vaak je je handen wast. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
watchOS 7: zo gebruik je de handwas functie op je Apple Watch
Sluiten