Vergeleken: Systeemgeluiden in macOS Catalina en Big Sur

Door: Night - 10 reacties
Apple macOS 11 Big Sur WWDC20
(Afbeelding: screenshot Apple)

De interface van macOS 11.0 Big Sur is totaal vernieuwd. Maar dat is niet de enige grote verandering… Ook de systeemgeluiden van macOS hebben een facelift gehad in het nieuwste besturingssysteem van Apple. Bekijk deze video’s met systeem- en waarschuwingsgeluiden in macOS Catalina versus hun vervangingen in Big Sur.

YouTube-gebruiker Pomamitia heeft een paar video’s online gezet waarin zowel waarschuwings- als systeemgeluiden worden vergeleken tussen de twee besturingssystemen. De video’s zijn ideaal de oude en nieuwe geluiden te vergelijken, omdat ze ook de namen van Apple voor deze meldingen laten zien.

Naast een vergelijkende video van de systeemgeluiden heeft hij ook nog een video geplaatst, die de waarschuwingsgeluiden tussen Catalina en Big Sur naast elkaar zet.

De video’s geven je – naast alle vernieuwingen waar we al eerder over bericht hebben – een aardig idee van wat je kunt verwachten van de nieuwe systeemgeluiden die macOS Big Sur met zich meebrengt, wanneer deze dit najaar zal verschijnen.

Wat vind jij van de nieuwe geluiden?

Hoe vind je de bijgewerkte systeemgeluiden in Big Sur? Welke vind je beter, de bijgewerkte geluiden in Big Sur of hun klassieke tegenhangers in Catalina? Laat het rustig weten in de reacties hieronder.

iPhone in Canada

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  bartb112

  Tja wat gaan we hier van vinden?
  Erg spannend.

 • Profielfoto
  MartyMacy

  Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik Big Sur nog erg matig vind in allerlei facetten…

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  De systeemgeluiden van pre-Big Sur geven wel net iets beter aan welke actie eraan gelinkt is. Die van Big Sur klinken wel fijn, maar veel genetischer. Ze zouden voor tig andere acties kunnen dienen.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Genetischer???? Generieker bedoel je zeker…

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Het lijkt erop dat ze in Big Sur dingen veranderen om te veranderen. Beetje onnodig allemaal

 • Profielfoto
  ZCase

  Het overgrote deel van die geluiden heb ik nog nooit gehoord. Als ze in Big Sur aan dezelfde acties gekoppeld zijn, zal dat niet veranderen. Alleen de gereanimeerde openingsboiingg uitzetten dus en we kunnen aan het werk.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Aardig hoor. Maar het geluid van trash vind ik niks meer met trash te maken te hebben. 😭

 • Profielfoto
  AT024

  Erg schokkend deze wijzigingen. Ik ben je eeuwig dankbaar Onze regenboogvriend:)

   

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Dat de geluiden vernieuwd worden, vind ik niet verkeerd, sommige klinken intussen ook wel wat gedateerd. Maar de geluiden waardoor ze vervangen worden, vind ik in de meeste gevallen zeker geen verbetering. Ik sluit me hierin aan bij Vandenbroeke; het is meer verandering om het veranderen, dan dat er werkelijk iets verbeterd wordt door het te veranderen.

 • Profielfoto
  Sal

  De oude geluiden verwijzen naar het fysieke equivalent. Het wordt tijd om dat los te laten. Dat is mooi. En verder … who cares! 😉