Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 24 juli 2020

Twitter wil geld zien: test met abonnementen komt nog dit jaar

Twitter heeft last van teruggelopen inkomsten door adverteerders die zich teruggetrokken hebben, dus is het op zoek naar andere inkomsten. CEO Jack Dorsey heeft tegenover analisten bevestigd dat het bedrijf actief inkomstenbronnen onderzoekt. Eén van die nieuwe bronnen kan daadwerkelijk een abonnementsdienst worden.

CNN schrijft dat Twitter voornemens is later dit jaar een publieke proef te houden, maar in welke vorm is nog niet duidelijk. Dorsey laat weten dat de lat wel erg hoog ligt als het gaat om geld vragen aan gebruikers. Die moeten dan wel de waarde van dat bedrag inzien, willen ze betalen voor enkele onderdelen van het sociale medium. Dit nieuws volgt uit de bekendmaking van de financiële cijfers van het tweede kwartaal van 2020.

Twitter app op een smartphone

Twitter is momenteel in een “heel vroeg stadium” van het onderzoek naar andere inkomstenbronnen. Het commentaar dat nu geleverd is, heeft alles te maken met het feit dat eerder deze maand ineens het nieuws verscheen dat Twitter werkt aan een abonnement. Achter de schermen wordt het project Gryphon genoemd.

Twitter overweegt toch een abonnement

In heel veel gevallen is Twitter nu niet anders dan andere sociale netwerken. De meeste inkomsten komen uit advertenties. Desondanks belooft CEO Dorsey erin dat er “een wereld is” waarin een abonnementsdienst als aanvulling kan bestaan op de huidige service.

We want to make sure any new line of revenue is complementary to our advertising business. We do think there is a world where subscription is complementary, where commerce is complementary, where helping people manage paywalls … we think is complementary.

Dat de advertentie-inkomsten dalen heeft alles te maken met de aanhoudende pandemie en bedrijven die zich daardoor her en der terugtrekken. De inkomsten uit advertenties waren met 23 procent gedaald naar het luttele bedrag van 562 miljoen dollar. Ondertussen heeft het netwerk nog een ander probleem aan het hoofd: de hack van vorige week, waarbij bitcoinscammers in staat waren voor een flink bedrag mensen op te lichten.

Reageer op artikel:
Twitter wil geld zien: test met abonnementen komt nog dit jaar
Sluiten