Twitter wil geld zien: test met abonnementen komt nog dit jaar

Door: Wesley Akkerman - 7 reacties
Twitter logo
(Afbeelding: Twitter)

Twitter heeft last van teruggelopen inkomsten door adverteerders die zich teruggetrokken hebben, dus is het op zoek naar andere inkomsten. CEO Jack Dorsey heeft tegenover analisten bevestigd dat het bedrijf actief inkomstenbronnen onderzoekt. Eén van die nieuwe bronnen kan daadwerkelijk een abonnementsdienst worden.

CNN schrijft dat Twitter voornemens is later dit jaar een publieke proef te houden, maar in welke vorm is nog niet duidelijk. Dorsey laat weten dat de lat wel erg hoog ligt als het gaat om geld vragen aan gebruikers. Die moeten dan wel de waarde van dat bedrag inzien, willen ze betalen voor enkele onderdelen van het sociale medium. Dit nieuws volgt uit de bekendmaking van de financiële cijfers van het tweede kwartaal van 2020.

Twitter logo smartphone
Twitter app op een smartphone

Twitter is momenteel in een “heel vroeg stadium” van het onderzoek naar andere inkomstenbronnen. Het commentaar dat nu geleverd is, heeft alles te maken met het feit dat eerder deze maand ineens het nieuws verscheen dat Twitter werkt aan een abonnement. Achter de schermen wordt het project Gryphon genoemd.

Twitter overweegt toch een abonnement

In heel veel gevallen is Twitter nu niet anders dan andere sociale netwerken. De meeste inkomsten komen uit advertenties. Desondanks belooft CEO Dorsey erin dat er “een wereld is” waarin een abonnementsdienst als aanvulling kan bestaan op de huidige service.

We want to make sure any new line of revenue is complementary to our advertising business. We do think there is a world where subscription is complementary, where commerce is complementary, where helping people manage paywalls … we think is complementary.

Dat de advertentie-inkomsten dalen heeft alles te maken met de aanhoudende pandemie en bedrijven die zich daardoor her en der terugtrekken. De inkomsten uit advertenties waren met 23 procent gedaald naar het luttele bedrag van 562 miljoen dollar. Ondertussen heeft het netwerk nog een ander probleem aan het hoofd: de hack van vorige week, waarbij bitcoinscammers in staat waren voor een flink bedrag mensen op te lichten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Ik “vrees” dat er velen afhaken. Voor de actieve gebruikers is het misschien wel positief dat de ‘trollen’ dan wegblijven…

 • Profielfoto
  Sannetju

  Vaarwel Twitter 👋🏻

 • Profielfoto
  bArtificial

  Niet zo gek als je alles wat niet aan je wereldbeeld voldoet van je platform verbant.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Bye bye Twitter

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Flauwekul dat bye bye Twitter. Als je een product gratis gebruikt, dan gebruikt het jou. Als je een normaal bedrag kunt betalen voor een product zodat het jou níet gebruikt dan doe ik dat graag. Of het bedrag en de voorwaarden met elkaar in overeenstemming zijn, kun je nu nog niet zeggen. Verder lees ik niet dat abbo’s de enige manier worden. Het wordt misschien een manier (complementary). De bye bye twitteraars gebruikten het platform ws toch al niet tot weinig.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Alexander: aannames, aannames, aannames. Wie zegr dat Twitter je niet gebruikt bij een abonnement? Prima als jij wel wil betalen maar ik wil dit niet. Meteen een sneer uitdelen omdat ik een andere mening heb dan jij is ongepast.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Je betaalde al, door aandacht te geven aan de reclames en ongemerkt te luisteren naar de eenzijdige subliminale informatie….