Trekt Apple Music de batterij van je iPhone leeg? Je bent zeker niet de enige!

Door: Mark Hofman - 4 reacties
Apple Music iOS 14 muziek-app icon 16x9
(Afbeelding: Apple, bewerking: OMT)

Honderden iOS gebruikers klagen over het feit dat hun batterij flink leegloopt de laatste tijd. Eerder werd de link al gelegd met iOS 13.5.1, maar er lijkt nog een andere oorzaak te zijn. Ook Apple Music is mogelijk de dader.

Een deel van de iOS-gebruikers hebben op Apple’s Support Communities forum melding gedaan van een snel leeglopende batterij. Deze gebruikers leggen de link voornamelijk met Apple Music, dat veel achtergrondactiviteit toont.

Apple Music zorgt voor leeglopende batterijen

MacRumors meldt vandaag dat een deel van de gebruikers die klachten hebben, problemen melden met Apple Music. Het maakt niet uit of het om een nieuwere of oudere iPhone gaat: de batterij loopt opvallend snel leeg met Apple Music als een van de grootste boosdoeners.

In een draadje op Apple’s Communities forum is te zien dat Apple Music urenlang actief is. Het enige probleem is dat de desbetreffende gebruikers de dienst soms wekenlang niet hebben aangeraakt. Het oorspronkelijke bericht laat via deze weg zien dat 53% van de batterij in beslag genomen wordt door de dienst. Een ander laat zien dat zijn batterij voor 95% in beslag genomen werd.

Apple Music Energie Mix 16x9
Energie Mix (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Downloads uit, playlists weg

Apple support heeft een gebruiker aangeraden om zijn playlists te verwijderen. Deze worden namelijk constant bijgewerkt, wat een deel van het probleem zou kunnen zijn.

Een andere oplossing heeft te maken met de automatische downloads. In de Muziek-sectie van de instellingen is het mogelijk om deze uit te schakelen. Voor sommige mensen lijkt ook deze oplossing goed te werken. Iets dat overigens ook geldt voor vastlopende downloads. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde nummers niet gedownload worden, maar wel op pending blijven staan. Ook dit zorgt voor activiteit op de achtergrond.

Apple Music de enige oorzaak

Apple Music lijkt een van de oorzaken te zijn, maar is duidelijk niet de enige oorzaak. Eerder deze week schreven we al over het onderwerp. Toen werd duidelijk dat het voornamelijk met iOS 13.5.1 te maken had.

Na een beetje rondvragen in mijn omgeving kwam ik erachter dat meerdere mensen last hebben van het probleem. Waar andere overigens helemaal nergens last van hadden. Het lijkt een selectief probleem te zijn. De ene persoon met een iPhone 11 en iOS 13.5.1 heeft er last van, waar de andere persoon met een iPhone 11 Pro er geen enkel probleem mee heeft. Ook zijn er mensen waarbij het probleem vandaag spontaan is opgelost, zonder dat er een update aan te pas kwam.

Het lijkt op dit moment op complete willekeur en een harde oorzaak niet gevonden. Maar mocht je Apple Music op je iPhone met iOS 13.5.1 hebben draaien, is het misschien een idee om bovenstaande oplossingen te proberen.

Ook problemen sinds iOS 13.5.1, laat het hieronder weten in de reacties!

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Gio

  Ik heb sinds de update idd last van sneller leeglopende batterij (iPhone X). Gebruik ook Apple music op mijn iPhone X.

 • Profielfoto
  Dutch_Lux

  Apple music gaat ook op de meest vreemde momenten in streaming denken dat ie muziek moet afspelen. Nutteloze (want betere apps) en onoverzichtelijke app, zou willen dat ik m er af kon gooien.

 • Profielfoto
  Walnuts

  Bij mij heeft het gewerkt om eerst alle background app refresh uit te zetten. Toen synchronisatie van music, en downloads. Dit deed nog niets. Nog steeds rond de 75% batterij verbruik op de achtergrond. Toen alle gedownloade muziek verwijderd. HET PROBLEEM IS NU OPGELOST:-)))

 • Profielfoto
  Walnuts

  Er stond namelijk ergens dat het mogelijk een drm probleem zou kunnen zijn