Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 15 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Tom Hanks’ Greyhound breekt alle records op Apple TV+

Greyhound ging afgelopen week in première op Apple TV+. Dat heeft de streamingdienst geweten. Volgens bronnen rond Apple zorgt de film voor de beste opening ooit.

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Greyhound verscheen op Apple TV+. De film is gemaakt door Tom Hanks die tevens schittert als hoofdrolspeler. Hij neemt de rol op zich van een kapitein die een konvooi van vrachtschepen over de Atlantische Oceaan moet leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk liggen er Duitse U-boten op de loer die de vloot maar al te graag tot zinken willen brengen.

Greyhound is een succes voor Apple TV+

Tot nu toe wordt Greyhound goed ontvangen door de recensenten. Op Rotten Tomatoes heeft het een score van tachtig procent. Op IMDb scoort het iets minder. Daar heeft het van de bezoekers tot nu een 7,1 gekregen.

De film was eigenlijk bedoeld voor in de bioscoop, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Er is uiteindelijk besloten om het te verkopen aan een streamingdienst. Apple TV bood 70 miljoen dollar waardoor het de titel binnen wist te slepen. Die aankoop blijkt nu haar vruchten af te werpen. De film zorgt ervoor dat Apple TV+ een recordweekend achter de rug heeft. Volgens Deadline keken er nog nooit zoveel mensen naar de streamingdienst. Dertig procent van de kijkers was nieuw op Apple TV+. Voor Apple is dat goed nieuws. Zo raken meer mensen bekend met de streamingdienst en het aanbod. Apple zelf doet geen uitspraken over de cijfers van haar streamingdienst.

Nog veel meer in de pijplijn

Hoelang het record blijft staan is echter maar de vraag. Apple heeft al verschillende andere grote films en series aangekondigd voor haar platform. Zo komt er ook nog Killers of the Flower Moon uit. Een film van Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrollen. Ook komt er nog een oorlogsserie van Steven Spielberg op het platform. Masters of the Air wordt in 2021 opgenomen voor Apple TV+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tom Hanks’ Greyhound breekt alle records op Apple TV+
Sluiten