Tom Hanks zag ‘Greyhound’ eigenlijk liever in de bioscoop dan bij Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 12 reacties
Tom Hanks Greyhound Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Greyhound komt deze week naar Apple TV+. Maker en hoofdrolspeler Tom Hanks blijkt daar eigenlijk niet zo blij mee te zijn.

Tom Hanks zag het nog zo mooi voor zich toen hij besloot om Greyhound te gaan maken. Het moet een prachtige film worden die compleet tot zijn recht komt in de bioscoop. De productie zal het witte doek nooit zien, aangezien Apple de rechten heeft gekocht. In plaats daarvan kijken mensen de film op hun Apple TV of Macbook.

Apple TV+ in plaats van bioscoop

De bedoeling was dan ook om de film eerst in de bioscoop te laten zien, om vervolgens later het eventueel te verkopen aan een streamingdienst. De coronacrisis strooide echter roet in het eten. Doordat bioscopen op veel plaatsen zijn gesloten of minder mensen dan gebruikelijk naar binnen kunnen laten gaan, hadden Hanks en Sony Pictures twee mogelijkheden. Wachten totdat meer kan, of de film verkopen aan een streamingdienst. De twee kozen eieren voor hun geld en besloten de titel te verkopen aan Apple TV+. Het bedrijf tast diep in de buidel voor de film. Er gaan zelfs geruchten dat dit 70 miljoen dollar zou zijn.

‘Hartverscheurend’

Voor Hanks is de beslissing om de film te verkopen aan Apple TV+ ‘hartverscheurend’. “Ik wil mijn opperbazen van Apple niet boos maken, maar er is een verschil in de kwaliteit van beeld en geluid ten opzichte van de bioscoop.” Hanks haalt nog verder uit naar Apple. Zo zegt hij tegen The Guardian ook dat “de wrede ‘whip masters’ van Apple” hem hadden gevraagd om de film aan de pers te presenteren voor een lege muur in plaats van eentje waar zijn persoonlijke bezittingen zijn te zien. Mogelijk uit angst dat journalisten zijn boekenkast uitpluizen. “Het lijkt wel of ik in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Maar hier ben ik, aan het buigen voor Apple TV+.”

Greyhound is vanaf 10 juli op Apple TV+ te zien. De film gaat over een kapitein (gespeeld door Hanks) van een gevechtsschip die een handelskonvooi moet leiden door de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk krijgt hij te maken met de Duitsers en gezien de trailer belooft dat een behoorlijke zeeslag te worden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Kwadraatje

  Mooi staaltje Telegraaf-journalistiek weer. Dat een vertoning op Apple TV het niet haalt bij bioscoopkwaliteit is een no-brainer. Geen uithaal dus. En termen als ‘my Apple overlords’ en ‘the cruel whipmasters at Apple’ zijn, overduidelijk tongue-in-cheek bedoeld. Niemand heeft Hanks tot wat dan ook gedwongen, behalve dat contract voor een zakcentje van 70 miljoen dollar, waar hij zelf zijn handtekening onder heeft gezet.

 • Profielfoto
  Gezellig

  Ja, fijne click-bait weer. Ik snap dat moederbedrijf WayneParkerKent de redactie pusht om dit soort titels te schrijven, maar hou dat lang genoeg vol en we gaan allemaal terug naar MacFreak hoor!

 • Profielfoto
  Melle

  De inderdaad- wat kwadraatje zegt. Hij heeft zijn film verkocht. Voor veel geld. End of story.

  Filmen voor die witte muur is wel stom. Maar mss voor andere redenen die we niet kennen.
  Vb. Meer apple style sowieso. Maar ik had voor authentiek gekozen en de man
  Zijn plaats laten kiezen

 • Profielfoto
  icegodd

  voor een lege muur in plaats van eentje waar zijn persoonlijke bezittingen zijn te zien. Mogelijk uit angst dat journalisten zijn boekenkast uitpluizen. “Het lijkt wel of ik in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Maar hier ben ik, aan het buigen voor Apple TV+.”

  Voor Hollywood sterren (tijdens #BLM):

 • Profielfoto
  Night

  Titel is iets minder ‘clickbaiterig’ gemaakt 🙂

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb de laatste twee weken (puur toevallig waarschijnlijk) opvallend veel films gezien waarin Duitsers een nogal omstreden rol spelen .

  Wel bijzonder dat er geen enkel probleem in gezien wordt om elke Duitser als psychopaat af te beelden (zelfs in de oorlog waren de meeste Duitsers net zo hard slachtoffer), maar er wel wordt geknipt in elke film of serie waarin een verkeerd woord wordt gezegd over een ander ras dan ‘het witte’.

  En ook in het bijzonder Amerikaans patriottische Greyhound staan de ware helden – die er geen enkel probleem mee hebben om met bosjes mensen af te slachten – vooral aan één zijde.

 • Profielfoto
  Kwadraatje

  Niet zo heel toevallig, 75 jaar na het einde van de oorlog…

  Veel nazi’s waren (en zijn) inderdaad psychopaten, dus die worden met recht zo geportretteerd. Het getuigt niet bepaald van goede smaak om de stereotype afbeelding van dit ongedierte te vergelijken met de eeuwenlange stelselmatige uitbuiting en onderdrukking van zo’n beetje alles wat niet ‘wit’ is.

  Ook geloof ik niet in het “slachtofferschap” van de Duitse bevolking. Volgens sommige schattingen had Hitler eind jaren 30 de goedkeuring van ongeveer 90 procent van de Duitsers (https://www.spiegel.de/international/germany/the-fuehrer-myth-how-hitler-won-over-the-german-people-a-531909.html). Ook in omringende landen, waaronder Nederland, genoot hij het nodige aanzien. Vooral om economische redenen, maar reden voor medelijden is er niet.

  KarelWillem op 6 juli 2020 18:13
  Ik heb de laatste twee weken (puur toevallig waarschijnlijk) opvallend veel films gezien waarin Duitsers een nogal omstreden rol spelen .

  Wel bijzonder dat er geen enkel probleem in gezien wordt om elke Duitser als psychopaat af te beelden (zelfs in de oorlog waren de meeste Duitsers net zo hard slachtoffer), maar er wel wordt geknipt in elke film of serie waarin een verkeerd woord wordt gezegd over een ander ras dan ‘het witte’.

  En ook in het bijzonder Amerikaans patriottische Greyhound staan de ware helden – die er geen enkel probleem mee hebben om met bosjes mensen af te slachten – vooral aan één zijde.

   

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Kwadraatje op 6 juli 2020 19:06
  Niet zo heel toevallig, 75 jaar na het einde van de oorlog…

  Veel nazi’s waren (en zijn) inderdaad psychopaten, dus die worden met recht zo geportretteerd. Het getuigt niet bepaald van goede smaak om de stereotype afbeelding van dit ongedierte te vergelijken met de eeuwenlange stelselmatige uitbuiting en onderdrukking van zo’n beetje alles wat niet ‘wit’ is.

  Ook geloof ik niet in het “slachtofferschap” van de Duitse bevolking. Volgens sommige schattingen had Hitler eind jaren 30 de goedkeuring van ongeveer 90 procent van de Duitsers (https://www.spiegel.de/international/germany/the-fuehrer-myth-how-hitler-won-over-the-german-people-a-531909.html). Ook in omringende landen, waaronder Nederland, genoot hij het nodige aanzien. Vooral om economische redenen, maar reden voor[…]

  Ach ach ach,

  The Wave nooit gelezen?

  Denk je nou echt dat 90% van de Duitsers destijds wisten waar ze aan begonnen waren?

  Een no-brainer opmerking. Letterlijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Kwadraatje op 6 juli 2020 19:06
  … Veel nazi’s waren (en zijn) inderdaad psychopaten, dus die worden met recht zo geportretteerd. …

  Alles wat Duits was en de oorlog werd ingestuurd wordt al snel over één kam geschoren. Hier in Soest liepen Duitse soldaten rond die werkelijk in hun broek piesten van de angst, en geen idee hadden wat ze hier deden. Die er alles voor gaven terug te mogen naar hun familie.

  We hebben jarenlang intensief contact gehad met een Duitse gemeenschap (Bischofsheim). En als je daar de verhalen uit 40-45 aanhoorde; dat was ook gewoon hartverscheurend.

  Maar we dwalen nu wel heel erg af (dank zij mij .;) ).

 • Profielfoto
  Pjotr

  @ kwadraatje:

  ..met recht zo geportretteerd. Het getuigt niet bepaald van goede smaak om de stereotype afbeelding van dit ongedierte te…

  Mensen vergelijken met ongedierte. In de geschiedenis van de mensheid veel vaker en op meerdere continenten populair. Soms een argument voor oorlog, soms voor interneringskampen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  @kwadraat

  Als de veroveringsdrift van de dictator een afgeleide is van het ongedierte gehalte van de bevolking:

  is gezien de historie vrijwel ieder volk met geschreven historie tot ongedierte te bestempelen.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Veel verschil is er dan ook niet met de Nedelandse oorlogsmisdadigers in voormalig Indonesië