Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 6 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Tom Hanks zag ‘Greyhound’ eigenlijk liever in de bioscoop dan bij Apple TV+

Greyhound komt deze week naar Apple TV+. Maker en hoofdrolspeler Tom Hanks blijkt daar eigenlijk niet zo blij mee te zijn.

Tom Hanks zag het nog zo mooi voor zich toen hij besloot om Greyhound te gaan maken. Het moet een prachtige film worden die compleet tot zijn recht komt in de bioscoop. De productie zal het witte doek nooit zien, aangezien Apple de rechten heeft gekocht. In plaats daarvan kijken mensen de film op hun Apple TV of Macbook.

Apple TV+ in plaats van bioscoop

De bedoeling was dan ook om de film eerst in de bioscoop te laten zien, om vervolgens later het eventueel te verkopen aan een streamingdienst. De coronacrisis strooide echter roet in het eten. Doordat bioscopen op veel plaatsen zijn gesloten of minder mensen dan gebruikelijk naar binnen kunnen laten gaan, hadden Hanks en Sony Pictures twee mogelijkheden. Wachten totdat meer kan, of de film verkopen aan een streamingdienst. De twee kozen eieren voor hun geld en besloten de titel te verkopen aan Apple TV+. Het bedrijf tast diep in de buidel voor de film. Er gaan zelfs geruchten dat dit 70 miljoen dollar zou zijn.

‘Hartverscheurend’

Voor Hanks is de beslissing om de film te verkopen aan Apple TV+ ‘hartverscheurend’. “Ik wil mijn opperbazen van Apple niet boos maken, maar er is een verschil in de kwaliteit van beeld en geluid ten opzichte van de bioscoop.” Hanks haalt nog verder uit naar Apple. Zo zegt hij tegen The Guardian ook dat “de wrede ‘whip masters’ van Apple” hem hadden gevraagd om de film aan de pers te presenteren voor een lege muur in plaats van eentje waar zijn persoonlijke bezittingen zijn te zien. Mogelijk uit angst dat journalisten zijn boekenkast uitpluizen. “Het lijkt wel of ik in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Maar hier ben ik, aan het buigen voor Apple TV+.”

Greyhound is vanaf 10 juli op Apple TV+ te zien. De film gaat over een kapitein (gespeeld door Hanks) van een gevechtsschip die een handelskonvooi moet leiden door de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk krijgt hij te maken met de Duitsers en gezien de trailer belooft dat een behoorlijke zeeslag te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tom Hanks zag ‘Greyhound’ eigenlijk liever in de bioscoop dan bij Apple TV+
Sluiten