Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 15 juli 2020

Spotify maakt het makkelijker om nieuwe podcasts te ontdekken

Spotify richt zich steeds meer op podcasts. De streamingdienst haalde onlangs de exclusieve rechten voor The Joe Rogan Experience binnen en blijft zich ontwikkelen op dat gebied. Zo maakt Spotify het makkelijker voor jou om populaire podcasts te ontdekken.

Net als dat Spotify dat bij muziek doet, biedt de streamingdienst nu ook lijsten aan voor podcasts. Maak kennis met Top Podcasts en Trending Podcasts.

Podcasts ontdekken makkelijker op Spotify

Spotify introduceert dus twee verschillende podcasts lijsten. De Top-lijst krijgt een flinke update en de nieuwe Trending-lijst wordt geïntroduceerd. Die laatste is gebaseerd op het groeiende aantal luisteraars. In deze lijst staan 50 afleveringen van podcasts. De Top-lijst van Spotify bestaat uit 200 verschillende afleveringen van podcasts. Deze zijn gebaseerd op de algehele luistercijfers en op jouw locatie. Daarbij zijn er voor iedere categorie ook verschillende lijsten gemaakt.

In het persbericht van Spotify wordt duidelijk dat de nieuwe lijsten in 26 verschillende markten wordt uitgerold. Daar horen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Brazilië en Mexico bij. Of Nederland de nieuwe functionaliteit ook krijgt is op dit moment nog niet bekend. We zijn het zelf nog niet tegengekomen op moment van schrijven.

Spotify podcasts
Trending lijsten

Verandering voor podcasters zelf

Door de introductie van de nieuwe functionaliteit, kunnen Podcasters zelf ook veranderingen verwachten. Zo wordt Spotify for Podcasters ook aangepast. Makers kunnen vanaf nu beter in de gaten houden hoe hun podcasts het doet in de Top of Trending lijsten.

Zo krijgen ze bijvoorbeeld een melding wanneer een aflevering lekker gaat in de ranking. Deze notificatie is vervolgens om te zetten in een visuele kaart, die weer te delen is op social media. Op die manier kunnen bepaalde makers hun mijlpalen op Spotify delen met hun fans.

Zoals gezegd richt Spotify zich steeds meer op podcasts. De streamingdienst is op dit moment de thuisbasis voor maar liefst 1 miljoen verschillende podcasts. Door de komst van de Top en Trending lijsten kunnen luisteraars makkelijker de pareltjes er tussenuit pikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify maakt het makkelijker om nieuwe podcasts te ontdekken
Sluiten