Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 1 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify Duo nu ook in Nederland: voordeliger muziek voor twee

Spotify Duo is nu ook beschikbaar in Nederland. Zoals de naam van de formule al doet vermoeden, is het een abonnement waar twee mensen die onder één dak leven, gebruik van kunnen maken. Handig voor bijvoorbeeld koppels die nu alle twee een individueel Premium-abonnement op de muziekdienst hebben.

De Duo-formule kost € 12,99 per maand. Dat is goedkoper dan wanneer je twee individuele abonnementen zou nemen voor € 9,99. Een gezinsabonnement kost € 14,99 per maand en geeft maximaal zes personen toegang. Dat is per persoon goedkoper dan het Duo-abonnement, maar als je maar met twee bent, scheelt het toch iets.

Spotify Duo met Duo Mix

Spotify Duo bevat alle functies van een Premium-abonnement, maar biedt ook een kleine bonus. Je krijgt namelijk een zogenaamde Duo Mix die nummers bevat die alle twee de gebruikers leuk vinden. Hetzelfde bestaat al voor Family-accounts, met de Family Mix.

Om een duo te creëren, moet een van de twee mensen overstappen naar Premium. De andere kan vervolgens toegevoegd worden na ontvangst van een uitnodiging. Ieder heeft zijn eigen account, met zijn eigen inhoud. Het enige gezamenlijke is de Duo Mix.

Break-up-proof, maar niet voor lat-relaties

Een duo opheffen kan ook. Daarbij schakelen de twee accounts terug naar een gratis abonnement en kunnen ze vervolgens individueel Premium nemen. Er gaat geen luistergeschiedenis verloren. Ten slotte vraagt ​​Spotify, net als bij het gezinsplan, dat alle gebruikers die een Duo-abonnement hebben onder één dak leven. Relaties werken niet altijd zo, maar vanuit Spotify wel. Het adres moet worden gespecificeerd en Spotify waarschuwt dat het dit af en toe kan verifiëren via Google Maps. In feite lijkt het niet vaak te gebeuren.

Het Duo-aanbod werd een jaar gelden wereldwijd geleidelijk ingevoerd. Nederland, België en Duitsland voegen zich vandaag bij 23 andere landen die de formule al hadden. Apple Music heeft vooralsnog alleen een individueel- of familie-abonnement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify Duo nu ook in Nederland: voordeliger muziek voor twee
Sluiten