Samsung Galaxy Tab S7 oogt als iPad Pro met S Pen in gelekte renders

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Samsung Galaxy Tab
(Afbeelding: Evleaks)

Er zijn persafbeeldingen gelekt van de aankomende Samsung Galaxy Tab S7-tablet. Het apparaat lijkt ontzettend veel op een iPad Pro, maar dan met een S Pen in plaats van een Apple Pencil. Beter goed gejat dan slecht bedacht, moet Samsung gedacht hebben — al kun je ook zeggen dat het designs van de vorige tablets hiernaartoe werkten.

Het is inmiddels duidelijk dat Samsung werkt aan een nieuwe high-end Android-tablet. In de afgelopen weken zijn er meerdere geruchten, afbeeldingen en foto’s verschenen van het nieuwe model. Maar nu krijgen we de beste blik op de hardware tot nu toe. De afbeeldingen zijn afkomstig van de bekende internetjournalist en informatielekker Evan Blass, die via Twitter het nieuws naar buiten bracht. In zijn tweet staat een link naar zijn Patreon, waar je tegen betaling zijn nieuwtjes kunt volgen. Hij heeft heel vaak heel snel de eerste afbeeldingen van nieuwe smartphones en, in dit geval dus ook, tablets.

Galaxy Tab S7
Samsung Galaxy Tab S7-render. (Afbeelding: Evleaks)

Dit is de Samsung Galaxy Tab S7 met S Pen

Op de afbeelding zien we niet alleen de tablet staan. Ook de stylus en het bijbehorende toetsenbord komen aan bod. Al met al lijkt de Samsung Galaxy Tab S7 daardoor heel erg op een iPad Pro. Gelukkig kun je ook stellen dat het designs van de tablets in de voorgaande jaren hiernaartoe gewerkt hebben. En als iets eenmaal werkt, heb je weinig redenen om er nog iets te veranderen.

De reden dat online toch de vergelijking met de iPad Pro gemaakt wordt, heeft te maken met een aantal aspecten. Zo zijn de hoeken van de tablet mooi afgerond. Ook de plaatsing van de speakers op beide tablets zitten op nagenoeg dezelfde plek. Dat de foliocover en het toetsenbord (met trackpad!) bijna één op één overgenomen is, helpt ook niet om het idee omver te blazen.

Samsung Galaxy Tab S7
De Samsung Galaxy Tab S7. (Afbeelding: Evleaks)

Eerder waren er al geruchten verschenen over de specificaties van de Samsung Galaxy Tab S7. Het amoled-scherm moet 11 inch groot worden, er moet een WQHD+-resolutie aanwezig zijn en ook zou er een schermverversing van 120 Hz aanwezig zijn. Onder de motorkap zit naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 865 Plus en een accu met een vermogen van 7760 mAh. Achterop zitten waarschijnlijk twee camera’s.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    KarelWillem

    Nu zo’n beetje elke tablet (behalve een aantal van Apple dan) overal even dikke randen rondom krijgt, lijken ze ook allemaal nogal op elkaar. Het is een scherm met een randje eromheen. Wat kan je daar verder mee?

  • Profielfoto
    Kevin

    Lijkt op een Surface Pro.