Oprah Winfrey komt met talkshow over racisme op Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 9 reacties
Oprah Winfrey Apple TV+
(Afbeelding: SUZANNE CORDEIRO / AFP)

Oprah gaat weer aan de slag voor Apple TV+. Dit keer komt de tv-persoonlijkheid met een nieuwe talkshow over racisme op de streamingdienst.

Oprah is natuurlijk al een tijdje een van de gezichten van Apple TV+. Met Oprah’s Bookclub en Oprah Talks COVID-19 is ze met twee verschillende programma’s te zien op de streamingdienst van Apple. Daar komt nu een derde bij. Deze keer stelt ze racisme aan de kaak.

The Oprah Conversation

De nieuwe show krijgt de naam The Oprah Conversation. De eerste aflevering is al op 30 juli te zien op het platform. Het eerste deel heeft de naam ‘How to Be an Antiracist’. In deze episode gaat ze samen met auteur en professor Ibram X Kendi het gesprek aan met een wit publiek en confronteert hen met hun eigen racistische vooroordelen.

In de afleveringen erna komt er een tweedelig interview aan bod met Emmanuel Acho. Hij is atleet en maker van de webserie ‘Incomfortable Conversations with a Black Man. In het eerste deel van het interview gaat het over de webserie en beantwoorden ze vragen van witte kijkers. In het tweede deel spreek Apple van een ‘ongefilterde discussie over ras en beantwoorden de twee vragen van witte mensen en latino’s.

Apple beschrijft de nieuwe talkshow als volgt: “Gefilmd op afstand met betrokkenheid van publiek zal Oprah intieme discussies leiden met de meest vooraanstaande nieuwsmakers, opiniemakers en meesters van hun vak. Door waarheid en perspectief te brengen in een reeks onderwerpen die ons wereldbeeld op dit moment leiden, onthult het de aangrijpende verhalen over de connectie tussen mensen.”

Het racismedebat gaat verder

De dood van George Floyd heeft de discussie over racisme nieuw leven in geblazen. Terwijl die in Nederland na een lange tijd weer is gaan liggen, gaan de protesten in de Verenigde Staten nog steeds verder. Oprah gaat hier dus verder op in door zich vooral te richten op een wit publiek.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Ree

  “Oprah Winfrey komt met talkshow over racisme op Apple TV+”

  Is er zoveel racisme op Apple TV+ dan?

  [Leest het artikel]

  Oh, “Oprah Winfrey komt op Apple TV+ met talkshow over racisme”

  [Leest de laatste zin]

  Oh … dus toch racisme op Apple TV+ …

 • Profielfoto
  icegodd

  Lol Apple TV+ is echt ziek aan worden…

  Klein incidentje in winkel Oprah Winfrey speel meteen “racisme” kaart ”
  “Nee, je wil die tas niet zien, je wil deze zien want die kost te veel. Die kun je niet betalen”

   

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Woke !

 • Profielfoto
  RW076

  Nog een reden om Apple TV+ nog een keer uit te stellen.
  Ben wel een beetje klaar met alle racisme roepers en mensen van kleur die ons witte mensen willen voorlichten over hoe slecht we zijn omdat we wit zijn.

   

 • Profielfoto
  recoiller

  Bijna iedereen komt dat racisme gedoe inmiddels de strot uit volgens mij. Het blijft een heel klein groepje die de optie krijgt om van alles te ontwrichten. De stem van de overgrote meerderheid blijft angstvallig op de achtergrond. In nederland is nog geen 7% van de bevolking ‘zwart’. Niemand van die 7% is als slaaf naar Nederland gekomen. Vrijwel 100% (of hun ouders) is uit eigen beweging gekomen op zoek naar een beter leven. Helemaal prima natuurlijk maar de balans is compleet zoek. Ja, er is racisme in Nederland, ja dat moet benoemd worden en er moet iets tegen gedaan worden. Maar dat gaat ook om een klein groepje mensen en heeft niets te maken met alles wat er nu gebeurt. Het is complete waanzin inmiddels.

 • Profielfoto
  Frans T

  Volgens mij gaat de talkshow van haar niet over de situatie in Nederland? Ik kan het mis hebben..

 • Profielfoto
  maconly

  hey daar gaan we weer met het bashen van alle witte mensen.

   

 • Profielfoto
  bedenking

  Goh, als ik deze reacties zie, dan werkt een show over racisme, polarisering in de hand.

  Dat er racisme is valt niet te ontkennen en daar heeft niemand wat aan. Maar door het enkel van 1 kant te belichten, krijg je het gevoel dat hierboven beschreven staat.

 • Profielfoto
  Kevin

  bedenking op 31 juli 2020 13:48
  Goh, als ik deze reacties zie, dan werkt een show over racisme, polarisering in de hand.

  Dat er racisme is valt niet te ontkennen en daar heeft niemand wat aan. Maar door het enkel van 1 kant te belichten, krijg je het gevoel dat hierboven beschreven staat.

  Daar heb je helemaal gelijk in.