Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 22 juli 2020

De OnePlus Buds zijn praktisch gezien de Apple AirPods, maar dan voor €89

Het populaire smartphonemerk OnePlus introduceerde gisteren zijn eerste true wireless oordopjes. De OnePlus Buds volgen de Bullets Wireless op en gaat keihard de concurrentie aan met de Apple AirPods. En die strijd gaat het bedrijf, op het eerste oog, vrij goed af.

De OnePlus Buds voelen, klinken en werken zoals de reguliere Apple AirPods dat ook doen. Alleen dan wel voor een fractie van de prijs. Waar een setje AirPods je al snel €179 kosten, tik je de OnePlus Buds voor €89 op de kop. Maar is het in de praktijk ook zo mooi als het op papier lijkt?

OnePlus Buds: grootste concurrent Apple AirPods?

Het is geen geheim dat de Apple AirPods zonder twijfel de populairste draadloze oordoppen zijn van de gehele markt. Dat heeft er ook mee te maken dat er op dat vlak weinig concurrentie is. Echt goede concurrentie dan. De Samsung Galaxy Buds weten het aardig ver te schoppen en ook de Sony WF-100XM3 maakt indruk. Maar een aanzienlijk goedkoper setje oordoppen die de AirPods daadwerkelijk weet uit te dagen, die was er simpelweg nog niet.

De OnePlus Buds lijken die concurrentie, op papier, wel te kunnen bieden. Ondanks de vele functionaliteiten, valt de prijs toch echt als eerste op. De nieuwe draadloze oordopjes zijn niet alleen goedkoper dan de Apple AirPods, maar ook dan de Bullets Wireless 2 van hetzelfde bedrijf. Je verwacht misschien dat dit invloed heeft op wat de OnePlus Buds te bieden hebben, maar dat valt alles mee.

OnePlus Buds Apple AirPods
De oortjes zelf

Net als bij de smartphones van het bedrijf wordt er weinig bespaart op functionaliteiten. Voor €89 krijg je een accuduur van 30 uur, Environmental Noise Cancellation, Dolby Atmos ondersteuning, 3D Stereo en een oplaadhoesje van 430mAh. Dankzij de snellaadtechnologie die in het hoesje zit, behaal je met 10 minuten laden een accuduur van 10 uur.

De OnePlus Buds zijn te verbinden met telefoons of apparaten door middel van Bluetooth. Het is mogelijk om in te stellen welke acties er uitgevoerd worden op het moment dat je op de zijkant van de oortjes tikt. Maar dan wel alleen op een OnePlus smartphone.

De eerste indruk

Ik gebruik inmiddels al twee jaar lang de Apple AirPods en er gaat geen dag voorbij dat ik ze niet nodig heb. Tot deze week dan. Ik heb van OnePlus een setje gekregen en heb ze inmiddels twee dagen kunnen testen. En om heel eerlijk te zijn, gaat de vergelijking met de Apple AirPods op. Al is het alleen al, omdat de OnePlus Buds duidelijk geïnspireerd zijn door het werk van Apple.

De geluidskwaliteit is goed, de oortjes werken uitstekend en over de accuduur ben ik meer dan tevreden. Dat is een eerste indruk die ik van de oortjes heb, want ik heb nog niet de tijd gehad om ze ook uitvoerig te testen. Maar het feit dat ik al twee jaar lang AirPods gebruik en het gebruik van de OnePlus Buds zeker niet als een stap terug ervaar, zegt best wel veel. Zeker gezien het prijsverschil van €90.

OnePlus Buds Apple AirPods
Ook in een blauwe variant

Ik ben benieuwd wat de OnePlus Buds in de markt gaan doen. Uiteraard ook naar de duurzaamheid van het product. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd hoe de Buds daadwerkelijk presteren wanneer ik de AirPods ernaast leg.

De vergelijking met de Apple Airpods gaat er komen, maar ook aan een volledige review wordt gewerkt. Mochten jullie deze review ook op OMT willen zien, laat het dan zeker even weten in de reacties.

Reageer op artikel:
De OnePlus Buds zijn praktisch gezien de Apple AirPods, maar dan voor €89
Sluiten