Mark Hofman
Mark Hofman App Store 21 juli 2020

Nintendo “fixt”Mario Kart Tour: nu ook in Landscape Mode te spelen

Mario Kart Tour krijgt van Nintendo een update. De mobiele versie van het immens populaire spel ondersteunt vanaf nu ook Landscape Mode, waardoor je de game op een andere manier kan beleven.

Sinds dat Mario Kart Tour gelanceerd werd in 2019 was het alleen maar mogelijk om het spel in Portrait Mode te spelen. Dat heeft alles te maken met de visie die Nintendo heeft voor mobiel gamen.

Mario Kart Tour in Landscape Mode

De visie van Nintendo was altijd duidelijk: mobiele games moeten ten alle tijden met een hand gespeeld kunnen worden. Dat was dus ook de reden dat alle games van de ontwikkelaar voor iOS in Portrait Mode waren. Toch stapt Nintendo van dat idee af en komt het met Landscape Mode ondersteuning voor Mario Kart Tour.

De update wordt uitgerold deze week, dus het kan zijn dat je er nog even op moet wachten. Het is in ieder geval mogelijk om je telefoon om te draaien en de game met grote beeld te spelen. Naar eigen ervaring duiken er wel wat vraagtekens op over het feit of dit ten goede gaat van de gameplay. Mario Kart Tour is, volledig volgens Nintendo’s idee van mobiel gamen, erg goed te spelen met een hand in Portrait Mode. Of dit met Landscape Mode ook nog zo is, moet nog blijken.

Nintendo deelde het nieuws in een video op YouTube, die je hieronder kan bekijken.

Mari Kart Tour is een van de grotere titels die Nintendo’s mobiele gamedivisie aanbiedt. De hype eromheen was overigens wel groter dan de game uiteindelijk is. Uiteraard heeft dat voornamelijk te maken met de constante push vanuit Nintendo om geld te investeren in de mobiele game. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om een bepaalde score te halen, zonder daar geld voor te betalen.

De toevoeging van de Landscape Mode lijkt in ieder geval een stap in de goede richting te zijn om gamers wat meer tegemoet te komen. Iets dat met de toevoeging van een multiplayer-mode ook al eerder gebeurde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo “fixt”Mario Kart Tour: nu ook in Landscape Mode te spelen
Sluiten