Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 27 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe iMac ziet deze week nog het daglicht, geen herontwerp verwacht’

Er zijn nieuwe geruchten verschenen over de plannen van Apple. Naar verluidt is het bedrijf voornemens een nieuwe iMac te lanceren deze zomer. Het apparaat moet zelfs deze week aangekondigd worden. We hoeven helaas niet te rekenen op een nieuw ontwerp voor de computer.

Eerder verschenen er al geruchten over een nog aan te kondigden iMac die tijdens WWDC20 gepresenteerd zou worden. Nu hebben we het mogelijk over hetzelfde model, dat dan deze week het levenslicht moet zien. Het gerucht krijgt wat extra gewicht door het feit dat de huidige generatie iMacs moeilijk te verkrijgen zijn door voorraadproblemen. Ook is het zo dat we vorige maand ineens een onaangekondigd model tegenkwamen in een benchmark, waardoor het idee leeft dat een release aanstaande is. Het lijkt er dus op dat we alleen nog maar hoeven te wachten op bevestiging vanuit Apple.

Apple Pro
Klik/tap voor groter.

Nieuwe iMac moet er snel aan komen

Bovendien twitterde dit account vorige week dat nieuwe Apple-producten klaarstaan om verscheept te worden. Het is niet zomaar een account: in het verleden kwam hier relevant nieuws vandaan over macOS Big Sur, de nieuwe iPhone SE, iPad Pro’s en nog veel meer. Bovendien zou het niet vreemd zijn wanneer Apple een nieuwe iMac gewoon via een persbericht presenteert. Zo verscheen vorig jaar in juli de berichten over de nieuwe MacBook-modellen. Juli lijkt dus een prima maand te zijn om nieuwe computers aan te kondigen.

Dan is er nog het gerucht dat de nieuwe iMac met Intel-processor geen nieuw design krijgt. Het lijkt erop dat Apple dat nieuwe design wil bewaren voor de aankomende modellen met Apple Silicon aan boord. Dat snijdt hout: want zo geeft het bedrijf gebruikers meer redenen om over te stappen naar het model met de eigen processor. Zelfs wanneer die processor niet belangrijk is, dan heeft iemand reden om te upgraden.

Verder wordt er al een tijdje geclaimd dat de nieuwe iMac een SSD krijgt, evenals Apples T2-beveiligingschip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iMac ziet deze week nog het daglicht, geen herontwerp verwacht’
Sluiten