Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 14 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

MGM Hotels datalek: geen 10,6 miljoen, maar 142 miljoen slachtoffers

In februari kwam aan het licht dat er sprake was van een datalek bij MGM Hotel’s. Zo’n 10,6 miljoen mensen zouden destijds getroffen zijn. Het bedrijf zei begin dit jaar dat hackers toegang hadden gekregen tot de gegevens van gasten en dat alle getroffenen daarvan op de hoogte gebracht waren.

Echter, de redactie van ZDNet schrijft nu dat het mogelijk gaat om een veel grotere groep mensen. In plaats van 10,6 miljoen, zou het gaan om maar liefst 142 miljoen slachtoffers. Het datalek uit februari bevatte persoonlijke gegevens, zoals namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. Verder staat in het nieuwsbericht vermeld dat er een hacker is die op het darkweb de gegevens voor minder iets dan 3000 dollar aanbiedt. Het gaat dan om een database met gegevens van MGM-gasten. De hacker schrijft zelf dat het lek veel omvangrijker is dan destijds in het nieuws kwam.

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. (Afbeelding: Pixabay)

Veel meer MGM-gasten slachtoffer van lek

Naast gelekte data van MGM Resort zou er namelijk ook data gelekt zijn van het Grand Hotel. Daardoor zou het aantal mensen dat getroffen is door het lek veel groter zijn dan aanvankelijk gedacht. In een statement tegenover The Next Web heeft een vertegenwoordiger laten weten al op de hoogte te zijn van de omvang van het probleem. Ook heeft het bedrijf het probleem al geadresseerd. De vertegenwoordiger bevestigt om wat voor gelekte data het gaat, maar wil het aantal van 142 miljoen slachtoffers niet bevestigen. Daarover heerst nu dus nog wat onduidelijkheid.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in online bedreigingen, KELA, heeft ZDNet ook verteld over een Russisch beveiligingsforum waar over MGM gesproken werd. Dat werd geadverteerd met gelekte informatie van maar liefst 200 miljoen gasten. In de afgelopen jaren worden hotels steeds vaker een doelwit voor het stelen van persoonlijke informatie. Dat is ook niet gek, aangezien er heel veel verschillende mensen komen. Als het bij een bedrijf gebeurt, doe je er vaak weinig aan. Toch kun je maatregelen treffen om in elk geval online je privacy zo goed mogelijk te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.