Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 14 juli 2020

Medewerkers Apple voorlopig nog niet naar kantoor: dit zijn de plannen

Apple heeft wederom zijn plannen omtrent het omgaan met covid-19 aangepast, aangezien het coronavirus maar om zich heen blijft grijpen. Het bedrijf uit Cupertino zal over heel de wereld andere maatregelen treffen, aangezien het virus nu bijvoorbeeld veel prominenter aanwezig is in Amerika dan in veel andere landen.

Zo hoeven Amerikaanse medewerkers er niet van uit te gaan dat ze voor het einde van het jaar allemaal terug moeten komen naar kantoor. Echter, medewerkers uit Europa en Azië-Pacific moeten daar wél rekening mee houden. Het is de bedoeling dat straks voor een groot deel van die medewerkers geldt dat ze hun volledige takenpakket weer op kantoor kunnen uitvoeren. Dat is een traject voor de komende maanden. Ondertussen houdt Apple de ontwikkelingen omtrent covid-19 in de gaten en kunnen de plannen nog gewijzigd worden op het moment dat het virus niet onder controle te krijgen is.

Hallo Apple (Afbeelding: AFP / Greg Baker)

Hoe zit dat met Apple Stores?

Dat geldt natuurlijk ook voor de Apple Stores die het bedrijf wereldwijd heeft. In Amerika is het zo dat veel winkels wederom gesloten zijn door het feit dat covid-19 om zich heen grijpt. Daarom blijft het bedrijf uit Cupertino medewerkers motiveren om deel te nemen aan het Retail at Home-programma. Het is de bedoeling dat winkelmedewerkers met hun managers praten, zodat ze paraat kunnen staan voor klanten die alsnog hulp nodig hebben. De werkzaamheden moeten dan vanuit huis verricht worden. Voor hoe lang, is nog niet duidelijk. In elk geval voor “some period of time”, aldus Apple-executive Deirdre O’Brien.

O’Brien heeft een video opgenomen voor Apple-winkelmedewerkers waarin ze dat duidelijk maakt. Ook wordt er nu nadruk gelegd op het feit dat veel klanten al lang hebben moeten wachten op hulp.

This is not the experience that we want to have for our customers. So we really want to make sure that we are moving to where our customers are, to help them during this very challenging time. As you know people are really dependent upon their devices, especially right now.

Verder maakt Apple het mogelijk dat werknemers thuis een test kunnen afnemen om te controleren over de het coronavirus opgelopen hebben. Ze krijgen dan een testkit opgestuurd, die ze vervolgens zelf naar een testlocatie moeten opsturen voor controle.

Reageer op artikel:
Medewerkers Apple voorlopig nog niet naar kantoor: dit zijn de plannen
Sluiten