Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 1 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Maker Defending Jacob tekent exclusieve deal voor Apple TV+

Defending Jacob is een van de series op Apple TV+ die goede beoordelingen krijgt. Voor Apple een reden om de maker te binden.

De serie Defending Jacob is nu een klein maandje afgerond op Apple TV+. De serie (die eigenlijk als film was bedoeld) gaat over een vader van een jongen die beschuldigd wordt van moord. De productie wist een 8,1 te scoren op iMDB. Mede dat lijkt Apple tevreden te stellen, want ze willen graag door met de makers van de serie.

Mark Bomback gaat exclusief aan de slag voor Apple

En dat is gelukt want Apple heeft een meerjarige deal gesloten met Mark Bomback. De overeenkomst houdt in dat Bomback televisieprojecten gaat ontwikkelen die exclusief voor Apple zijn. Bij Defending Jacob was hij verantwoordelijk voor de creatie, het schrijven en productie van de serie.

Bomback is geen kleine naam in Hollywood. In het verleden was hij al verantwoordelijk voor verschillende Planet of the Apes-films, Die Hard, The Wolverine en Unstoppable. Met zijn exclusieve deal gaat hij een aantal grotere namen achterna. Zo sloten Ridley Scott, Oprah Winfrey en Alfonso Cuaron al eerder een deal met Apple voor het produceren van exclusieve content op Apple TV+.

Defending Jacob is een hit op Apple TV+

Hoewel Apple geen data prijsgeeft over de series van Apple TV+, meldt Deadline dat Defending Jacob in de top 3 van de streamingdienst staat qua kijkcijfers. Het is een van de series die het bedrijf gaat promoten voor de Emmy-campagne.

Heb je Defending Jacob gemist? Dan is het alsnog de moeite waard om te kijken als je Apple TV+ hebt.  In de serie speelt Chris Evans een assistent-aanklager. Zijn rol komt echter onder druk te staan wanneer zijn zoon verdacht wordt van de moord op een medescholier. Hij komt in een morele spagaat tussen het kiezen voor zijn zoon en zijn werk. Heeft zijn zoon de moord echt gepleegd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Maker Defending Jacob tekent exclusieve deal voor Apple TV+
Sluiten