macOS Catalina 10.15.6: drie kleine verbeteringen voor de Mac

Door: Raymon Mens - 6 reacties
macOS Catalina 10.15.6 logo 16x9
(Afbeelding: Apple, bewerking: OMT)

Naast iOS 13.6 heeft Apple ook macOS Catalina 10.15.6 uitgebracht. Het is waarschijnlijk de laatste, grote update voor macOS Catalina. In september staat macOS Big Sur immers voor de deur. Dat brengt niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw versienummer, namelijk 11.0. Daarmee komt definitief een einde aan het macOS 10-tijdperk.

In macOS Catalina 10.15.6 zitten slechts drie kleine verbeteringen. Toch is het goed om de update zo snel mogelijk te installeren, want naast zichtbare verbeteringen, zijn er ook problemen met de beveiliging opgelost.

Nieuw in macOS Catalina 10.15.6

Zonder dit artikel onnodig lang te maken, hier de verbeteringen in de laatste Catalina-update op een rij:

 • Een nieuwe optie toegevoegd om videostreaming op HDR-compatibele Mac-notebooks te optimaliseren voor een langere batterijduur.
 • Er is een probleem verholpen waarbij de computernaam kon veranderen na het installeren van een software-update.
 • Er is een probleem verholpen waarbij de verbinding met bepaalde USB-muizen en -trackpads kon worden verbroken.
macOS Catalina 10.15.6
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Ook update voor oudere versies macOS

Zoals gebruikelijk na een nieuwe versie van macOS, biedt Apple ook beveiligingsupdates voor oudere systemen. macOS High Sierra en macOS Mojave krijgen vandaag beveiligingupdate 2020-004. Op een Mac met een oudere macOS-versie verschijnen deze updates in het klein. Apple zal een update naar Catalina aanraden, maar daaronder staat ook de optie op “andere updates” te installeren. Wanner je daarop klikt, verschijnen de beveiligingsupdates.

Als je nu nog High Sierra gebruikt, is het wel aan te raden je te oriënteren op een software-update, want dit was waarschijnlijk de laatste update voor High Sierra. Apple ondersteunt altijd de twee laatste versies van macOS en met Big Sur in aantocht, valt High Sierra binnenkort buiten de boot.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Als je nu nog High Sierra gebruikt, is het wel aan te raden je te oriënteren op een software-update, want dit was waarschijnlijk de laatste update voor High Sierra. Apple ondersteunt altijd de twee laatste versies van macOS en met Big Sur in aantocht, valt High Sierra binnenkort buiten de boot.

  Tja, als je nog een perfect werkende MacBook Pro uit 2011 hebt, waarvan je het nut niet ziet die te vervangen, dan heb je niet veel keus zolang Apple het installeren van een nieuwere macOS versie niet mogelijk maakt.

  Daarnaast, als je nog 32-bits applicaties hebt die belangrijk voor je zijn en waarvoor geen vervangers zijn, dan heb je, zelfs met een nieuwere Mac, geen andere keus dan niet verder dan Mojave te gaan.

 • Profielfoto
  MaciMacKees

  Frans op 15 juli 2020 22:15

  Als je nu nog High Sierra gebruikt, is het wel aan te raden je te oriënteren op een software-update, want dit was waarschijnlijk de laatste update voor High Sierra. Apple ondersteunt altijd de twee laatste versies van macOS en met Big Sur in aantocht, valt High Sierra binnenkort buiten de boot.

  Tja, als je nog een perfect werkende MacBook Pro uit 2011 hebt, waarvan je het nut niet ziet die te vervangen, dan heb je niet veel keus zolang Apple het installeren van een nieuwere macOS versie niet mogelijk maakt.

  Daarnaast, als je nog 32-bits applicaties hebt die belangrijk voor je zijn en waarvoor geen vervangers zijn, dan heb je, zelfs met een nieuwere Mac, geen andere keus dan niet verder dan Mojave te gaan.

  Of je kijkt of dit iets is:

  http://dosdude1.com/catalina/

 • Profielfoto
  McJohn

  Met zo een patcher om toch maar Catalina te krijgen zal je ook zuur opbreken als je überhaupt afhankelijk bent van software dat 32 bit is.

 • Profielfoto
  interFACE

  “macOS Catalina 10.15.6: drie kleine verbeteringen voor de Mac”

  even later:

  “Het is waarschijnlijk de laatste, grote update voor macOS Catalina”

  Wat is ’t nu?

 • Profielfoto
  Tegenwind

  interFACE op 16 juli 2020 09:13
  “macOS Catalina 10.15.6: drie kleine verbeteringen voor de Mac”

  even later:

  “Het is waarschijnlijk de laatste, grote update voor macOS Catalina”

  Wat is ’t nu?

  Ook al zijn er aan de oppervlakte misschien alleen kleine dingen gefikst, met 3,35GB vind ik ‘m best groot..

 • Profielfoto
  donut

  Dus toch een grote update met als excuus 3 kleine verbeteringen;

  maar wij weten wel beter…