Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juli 2020

macOS Catalina 10.15.6: drie kleine verbeteringen voor de Mac

Naast iOS 13.6 heeft Apple ook macOS Catalina 10.15.6 uitgebracht. Het is waarschijnlijk de laatste, grote update voor macOS Catalina. In september staat macOS Big Sur immers voor de deur. Dat brengt niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw versienummer, namelijk 11.0. Daarmee komt definitief een einde aan het macOS 10-tijdperk.

In macOS Catalina 10.15.6 zitten slechts drie kleine verbeteringen. Toch is het goed om de update zo snel mogelijk te installeren, want naast zichtbare verbeteringen, zijn er ook problemen met de beveiliging opgelost.

Nieuw in macOS Catalina 10.15.6

Zonder dit artikel onnodig lang te maken, hier de verbeteringen in de laatste Catalina-update op een rij:

  • Een nieuwe optie toegevoegd om videostreaming op HDR-compatibele Mac-notebooks te optimaliseren voor een langere batterijduur.
  • Er is een probleem verholpen waarbij de computernaam kon veranderen na het installeren van een software-update.
  • Er is een probleem verholpen waarbij de verbinding met bepaalde USB-muizen en -trackpads kon worden verbroken.
macOS Catalina 10.15.6
Klik/tap voor groter.

Ook update voor oudere versies macOS

Zoals gebruikelijk na een nieuwe versie van macOS, biedt Apple ook beveiligingsupdates voor oudere systemen. macOS High Sierra en macOS Mojave krijgen vandaag beveiligingupdate 2020-004. Op een Mac met een oudere macOS-versie verschijnen deze updates in het klein. Apple zal een update naar Catalina aanraden, maar daaronder staat ook de optie op “andere updates” te installeren. Wanner je daarop klikt, verschijnen de beveiligingsupdates.

Als je nu nog High Sierra gebruikt, is het wel aan te raden je te oriënteren op een software-update, want dit was waarschijnlijk de laatste update voor High Sierra. Apple ondersteunt altijd de twee laatste versies van macOS en met Big Sur in aantocht, valt High Sierra binnenkort buiten de boot.

Reageer op artikel:
macOS Catalina 10.15.6: drie kleine verbeteringen voor de Mac
Sluiten